Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτο: Ασανσέρ με 6 άτομα σε ουρανοξύστη έκανε "βουτιά" 84 ορόφων - Σώθηκαν από θαύμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. |
Απίστευτο: Ασανσέρ με 6 άτομα σε ουρανοξύστη έκανε "βουτιά" 84 ορόφων - Σώθηκαν από θαύμα
Η είδηση που έκανε εχθές τον γύρο του διαδικτύου έμοιαζε με σκηνή βγαλμένη από ταινίες δράσης, ευτυχώς με happy end.

Έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου γυναίκας απεγκλωβίστηκαν σώοι και αβλαβείς από ανελκυστήρα ουρανοξύστη, αφού προηγουμένως είχαν κάνει βουτιά 84 ορόφων.
Το περιστατικό συνέβη σε ένα από τα πιο ψηλά κτίρια του Σικάγο, παλαιότερα γνωστό ως «Τζον Χάνκοκ Σέντερ», την Παρασκευή. Τα έξι άτομα είχαν μόλις τελειώσει το γεύμα τους στο εστιατόριο που βρίσκεται στον 95ο όροφο του ουρανοξύστη, και είχαν μπει στο ασανσέρ για να αποχωρήσουν. 

Τότε άκουσαν μια σειρά θορύβων που τους βύθισαν στον τρόμο και ο ανελκυστήρας άρχισε να «βουτάει» στο κενό, κατεβαίνοντας σε χρόνο dt 85 ορόφους προτού σταματήσει – σαν από θαύμα – κάπου ανάμεσα στον 11ο και 10ο όροφο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας ιμάντας που συγκρατούσε το ασανσέρ έσπασε για άγνωστο λόγο και προκάλεσε την ελεύθερη πτώση.
Το δύσκολο σημείο στο οποίο σταμάτησε ο ανελκυστήρας σήμαινε ότι οι έξι επιβάτες χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν τρεις ώρες, έως ότου οι πυροσβέστες καταφέρουν να διαπεράσουν με τρυπάνια τον τοίχο για να τους απεγκλωβίσουν. 
Οι φωτογραφίες που κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν το πραγματικό πρόσωπο της ανακούφισης, αιχμαλωτίζοντας τη στιγμή που έξι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν μια ανάσα από τον θάνατο, απεγκλωβίζοντα από τον ανελκυστήρα που θα μπορούσε να μετατραπεί σε φέρετρό τους.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ