Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Πανελλαδική στάση εργασίας των ταξί στις 8 Νοεμβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:23:00 μ.μ. |
Πανελλαδική στάση εργασίας των ταξί στις 8 Νοεμβρίου
Ο ΣΑΤΑ, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ανακοίνωσαν σήμερα ότι κηρύσσουν πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, από τις 4 το πρωί έως το 4 το μεσημέρι, σε ένδειξη συμπαράστασης και αγώνα προς τον ιστορικό πρόεδρο του κλάδου κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, που δικάζεται εκείνη την ημέρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπιδων μετά από αγωγή που έχει καταθέσει σε βαρος του η εταιρεία BEAT.

«Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει τον κλάδο μας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΑΤΑ και της Ομοσπονδίας.

«Δεν είμαστε κατά της καινοτομίας…Θέλουμε όμως να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους και ο πλούτος που παράγει ο κλάδος μας να μένει στην Ελλάδα και όχι να βγαίνει στο Εξωτερικό…», τονίζει ο ΣΑΤΑ σε άλλα σημεία της ανακοίνωσής του, καλώντας τα μέλη του στις 9 το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπιδων όπου θα εκδικαστεί η αγωγή της BEAT κατά του Θ. Λυμπερόπουλου.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΑΤΑ και της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Από το 2011 ο κλάδος μας διάγει έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης. Παρά την υπόγεια πίεση οικονομικοεπιχειρηματικών συμφερόντων προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, σήμερα έχουμε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει ισονομία και αναβάθμιση των επιβατικών μεταφορών. Στο Υπουργείο Μεταφορών πιστώνεται η δημιουργία αυτού του σύγχρονου πλαισίου που αντανακλά στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περί αστικής μεταφοράς. Οι διαμεσολαβητικές εφαρμογές που δραστηριοποιούνται στη διασύνδεση επιβατών και οχήματος, σαφώς και δεν κατατάσσεται στην Κοινωνία της Πληροφορίας, αλλά σε αυτές που άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στην αστική μεταφορά.

Η συνήθεια κάποιων διαμεσολαβητικών εταιρειών (με την βοήθεια ή την ανοχή προηγούμενων κυβερνήσεων) να νοθεύουν τον ανταγωνισμό, πότε με παράνομες προσφορές, πότε με παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας, πότε με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών με κατάληξη την φοροαποφυγή, σκοντάφτει πλέον στον Ν.4530/2018 και στο Ν.4446/16 (άρθρο 71 απαγόρευση είσπραξης για λογαριασμό τρίτων). Είναι πλέον ζήτημα των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν το νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιή πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών.

Ως κλάδος δεν απορρίψαμε ποτέ ούτε τις εφαρμογές ούτε την ψηφιακή τεχνολογία. Άλλωστε πρώτα τα ραδιοταξί όλης της χώρας επένδυσαν εκατομμύρια για να εξασφαλίσουν ασφαλή και ποιοτική μεταφορά στο επιβατικό κοινό. Αυτό που ζητάμε είναι η πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας απ’ όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή, είτε για δίκτυο, είτε για διαμεσολαβητική εταιρεία.

Δεν ξεχνάμε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο των πολυεθνικών που παράγουν έργο στη χώρα μας, αλλά εξάγουν τα χρήματα των Ελλήνων στο εξωτερικό, είναι μία από τις βασικές αιτίες της φτωχοποίησης και του κράτους αλλά και των πολιτών.»

Ζητάμε λοιπόν:
Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.
Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.
Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Ο εκφοβισμός με διώξεις & αγωγές στοχεύει στην απαγόρευση της δημοσιοποίησης των απόψεών μας.

Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει

Το ταξί υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Για εμάς είναι η δουλειά μας. Για άλλους ένα ακόμη προϊόν.

Το δημοκρατικό δικαίωμα των εκπροσώπων του κλάδου μας να έχουμε γνώμη και άποψη για τη δουλειά μας θα υπερασπιστούν στο δικαστήριο (8/11/18), ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σ.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ