ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Η Ελλάδα στα «λευκά» - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. |
Η Ελλάδα στα «λευκά» - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
«Αγρίεψε» για τα καλά ο καιρός, καθώς η πρώτη σφοδρή κακοκαιρία «χτυπά» την Ελλάδα από την Παρασκευή, όπου σημειώνεται σε πολλές περιοχές χιονόπτωση.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται αρκετά δύσκολο, καθώς ο υδράργυρος κατρακυλά, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα βρέχει και θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.

Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» στο Πήλιο

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Πήλιο, με το βουνό των Κενταύρων στις ψηλότερες περιοχές του να ντύνεται στα λευκά. Στα Χάνια του Πηλίου το ύψος του χιονιού αγγιζει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πεσει στους -3 βαθμούς, ενώ η χιονόπτωση που άρχισε μετά τα μεσάνυχτα, συνεχίζεται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, το χιόνι που πέφτει είναι πολύ πυκνότερο και το ύψος του ξεπερνά τα 15 εκατοστά, αλλά δεν είναι αρκετό για την λειτουργία του αθλητικού-χιονοδρομικού κέντρου.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του άξονα Βόλου-Ζαγοράς. Στον Βόλο και την περιφέρειά του βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι αισθητό και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά στην πόλη τους 13 βαθμούς.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στη Δυτική Μακεδονία και στην Ημαθία


Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήμα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην Ημαθία λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), καθώς και σε τμήματα των επαρχιακών οδών, Γρεβενών - Σαμαρίνας, Γρεβενών - Βασιλίτσας , Γρεβενών - Περιβολίου. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στον νομό Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Βέροιας -Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας/3-5 Πηγαδίων, Νάουσας -Σελίου, Νάουσας -Ροδοχωρίου.

Προβλήματα σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Κρήτης προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί με βασικό χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις ειδικά στην περιοχή του Ηρακλείου.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της Κρήτης

Στην περιοχή Γούδουρα Σητείας, υδροστρόβιλος «σήκωσε» θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε υποδομές.

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων αναφέρθηκαν στο οδικό δίκτυο από 'Αγιο Νικόλαο προς Ελούντα, Ηράκλειο προς Μεσσαρά, Πέτρα Σελί προς Ομαλό και στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κολυμπάρι προς Κίσαμο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού καθώς και τα τμήματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των δήμων, ενώ καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Κατέφθασαν τα χιόνια και στο Καρπενήσι

Εκδρομείς που ανεβαίνουν στο Καρπενήσι συναντούν χιόνι στο οδόστρωμα από τα όρια Φθιώτιδας-Ευρυτανίας στον Τυμφρηστό και στέλνουν στα social media όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα τοπία της περιοχής.Απολαύστε τις.

Η Αρκαδία στα... λευκά -Το Μαίναλο γεμάτο χιόνια

Kατάλευκο τοπίο έχουν την τύχη να βλέπουν όσοι βρίσκονται στο Μαίναλο, καθώς τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους ντύνωντας τα πάντα τα λευκά.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι το χιόνι έφτασε κατά τόπους τα δέκα εκατοστά.

Ισχυρή χιονόπτωση στoν Παρνασσό

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους εχθές και στη Στερεά Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την έλευση του χειμώνα.

Αρκετοί που κινούνται σε ορεινές περιοχές είδαν τα πρώτα χιόνια και κατέγραψαν τις εικόνες με τα κινητά τους.

Χιόνια και στα ορεινά των Τρικάλων

Tο πρώτο χιόνι άρχισε να πέφτει εχθές τα ξημερώματα σε ορεινές περιοχές άνω των 1.000 μέτρων.

Τα ζώα ψάχνουν να βρουν χορτάρι να βοσκήσουν μέσα στο χιόνι, καθώς οι κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να τα πάρουν.

Η θερμοκρασία είναι στους μηδέν έως +1 βαθμού Κελσίου, ενώ στα πεδινά που σημειώνονται βροχοπτώσεις είναι στους 6 βαθμούς.

Το οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ακόμη ανοιχτό αλλά με την πυκνή χιονόπτωση που σημειώνεται θα υπάρξουν γρήγορα προβλήματα. Οι οδηγοί θα πρέπει σε αυτά τα σημεία να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα «λευκά» και τα Ιωάννινα

Σύμφωνα με το epirus tv άσπρισε για πρώτη φορά φέτος η κορυφή του όρους Μιτσικέλι στα βορειοαναταολικά της πόλης των Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 1.810 μ. ενώ υπήρξε και ασθενής χιονόπτωση στο χιονοδρομικό κέντρο 4 χλμ από το Μέτσοβο στη θέση Προφήτης Ηλίας καθώς και στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο άνω των 1300 μέτρων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν σήμερα Κυριακή τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου – βαθμιαία και του βόρειου Αιγαίου – τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα).

Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη θυελλώδεις έντασης 7-8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ