ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Η Εικόνα της Παναγίας Έλωνας από την Αρκαδία στα Χανιά!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | |
Η Εικόνα της Παναγίας Έλωνας από την Αρκαδία στα Χανιά!
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου η Υποδοχή της Εικόνας της Παναγιάς της Έλωνας και των Αχράντων Παθών από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αρχών του τόπου μας, πλήθους Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς και λαοθάλασσας πιστών όπου κατέκλυσαν κυριολεκτικά του δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό και με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκαν τα Ιερά Σεβάσματα.
Τα Ιερά Σεβάσματα μεταφέρθηκαν με πομπή και με τη συνοδεία της Αστυνομίας πάνω σε οχήματα διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού και πλαισιώθηκαν από όλα τα σώματα του Ερυθρού Σταυρού και τον χορευτικό παραδοσιακό σύλλογο Ζάλος.
Στην υποδοχή παιάνιζε η μπάντα του Δήμου Χανίων και τα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός.
Κατόπιν τελέστηκε δέηση και στην συνεχεία ακολούθησαν λόγοι ευχαριστίας από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό προς τις συνοδείες των ιερών σεβασμάτων.
Παράλληλα εκτενέστατο ευχαριστώ για όλους όσους συνδιακόνησαν για την λαμπρή αυτή υποδοχή εκφώνησε ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης.
Ακολούθησαν αντιφωνήσεις από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Αρχιμ. Θεόκλητου Ντούλια που με την συνοδεία του μετέφεραν ως μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας την Παναγία την Έλωνα και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Αλέξιο Παντοκρατορινό που μετέφερε με την συνοδεία του τα Άχραντα Πάθη από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Νεκτάριο που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του στις 9 Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδοχή των Ιερών Σεβασμάτων εντάσσεται στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, ενώ καθημερινά μέχρι την Κυριακή στον Ιερό Ναό θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ