Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Με μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. |
Με μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις προειδοποιεί  ο Σύνδεσμος Κληρικών
Δυναμική ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, με αφορμή την συμφωνία μεταξύ Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί της μισθοδοσίας κληρικών.


Όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν, «ο ΙΣΚΕ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία», ενώ καλέι την Ιεραρχία της Εκκλησίας να καταψηφίσει «τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού».

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προειδοποιεί με μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις λέγοντας πως «Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν».

Ο Σύνδεσμος που αριθμεί 8000 κληρικούς εγγεγραμμένους επισημαίνει πως «θα πράξει τα δέοντα για να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες», ενώ κετάληξε πως «σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Πηγή skai.gr

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ