ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Πληθώρα προβλημάτων αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 μ.μ. | | |
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας:  Πληθώρα προβλημάτων αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο
Η δεκάχρονη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας – παρά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που συσσώρευσαν οι ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές- είναι σε θέση να αποτυπώσει ένα τεράστιο έργο, μια πολύ σημαντική προσφορά στην τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία.

Έτσι, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η σοβαρότατη πολιτιστική παρέμβαση του μουσικού σχολείου με διαχρονικά χαρακτηριστικά, η προθυμία μουσικής υποστήριξης σε σχετικά αιτήματα φορέων, η άρτια και ποιοτική εμφάνιση των μουσικών συνόλων που ασφαλώς εμπεριέχει και το στοιχείο της παιδαγωγικής και τεχνικής επάρκειας του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δεν μπορεί όπως να μας αφήνει αδιάφορους η πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο.

Τα χρόνια προβλήματα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας, Μουσικών Οργάνων και άλλων ειδικοτήτων, των μετακινήσεων των μαθητών/τριών, της πιστοποίησης των σπουδών των αποφοίτων, της χορήγησης δωρεάν βιβλίων για τα ειδικά μαθήματα. Της αναγκαίας χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες , και την αγορά εκπαιδευτικού υλικού .

Οι ελλείψεις μόνιμων καθηγητών μουσικών οργάνων και η κάλυψη των αναγκών με ωρομίσθιους καθηγητές, που τέλος Νοέμβρη και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, είναι προφανές πως δημιουργεί προβλήματα στη συνέχεια των σπουδών και στη δυσκολία σύστασης ολοκληρωμένων μουσικών συνόλων.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ πολλά χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση των μουσικών σχολείων και παρόλο που ο Νόμος και οι Υπουργικές Αποφάσεις διευκρινίζουν ολόκληρη τη διαδικασία της πιστοποίησης, οι απόφοιτοι των μουσικών σχολείων στερούνται το δικαίωμα της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών, καθώς αυτές ουσιαστικά δεν διεξάγονται.

Είναι επίσης αδιανόητο σύμφωνα με το άρθρο 40 που εισάγεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας "Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις" να μετατρέπεται η Μουσική Εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση και να καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα Αισθητικής Παιδείας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας στηρίζει τις προσπάθειες γονεϊκού, μαθητικού κινήματος για την διεκδίκηση της επαρκούς χρηματοδότησης για την λειτουργία του σχολείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, της πρόσληψης αναγκαίου αριθμού καθηγητών μουσικών οργάνων και της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ