Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Συμπαράσταση από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας σε απολυμένη εργαζόμενη του ΕΛΙΝΥΑΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. |
Συμπαράσταση από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας σε απολυμένη του ΕΛΙΝΥΑΕ
Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας εκφράζει τη συμπαράστασή του και είναι στο πλευρό της συναδέλφου, εργαζόμενης στο ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας), στο Παράρτημα Τρίπολης, που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ), σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΒ στη διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ, τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη ανακοίνωσε την απόλυσή της.


Το ΕΛΙΝΥΑΕ, σύμφωνα με τις καταστατικές του αρχές, οφείλει να παράγει ερευνητικό, μελετητικό και εκπαιδευτικό έργο για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (ΥΑΕ).

Η απόλυση της συναδέλφου σχετίζεται με την γενικότερη υποβάθμιση του Ινστιτούτου σε μια περίοδο μάλιστα όπου οξύνονται οι ανάγκες πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου (σοβαρά και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν και εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται, να μην καταγράφονται κ.λπ.).

Άμεσα υπεύθυνοι για την υποβάθμιση, οι εργοδότες του ΕΛΙΝΥΑΕ, "κοινωνικοί εταίροι" ΓΣΕΕ -ΣΕΒ και η σημερινή κυβέρνηση

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ταγμένη στους στρατηγικούς στόχους "ανάπτυξης" των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν θεό τους το κέρδος, υπονομεύει την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ΕΛΙΝΥΑΕ.

Αυτός ο συνδικαλισμός της ενσωμάτωσης μαζί με την εργοδοσία που επιδεινώνουν καθημερινά τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, πρέπει να βρουν απέναντί τους το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης και όλων των απολύσεων που έχουν προηγηθεί, όπως επίσης και την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του παραρτήματος και όλων των παραρτημάτων

Κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, κοινός αγώνας για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας στους χώρους δουλειάς!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ