Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα


Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Μικροί ποδοσφαιριστές και από την ΕΠΣ Αργολίδας σε διήμερες αναπτυξιακές δράσεις στην Αρχαία Ολυμπία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | |
Μικροί ποδοσφαιριστές και από την ΕΠΣ  Αργολίδας σε διήμερες αναπτυξιακές δράσεις στην Αρχαία Ολυμπία
Σε μια μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία εξελίχθηκαν οι πρότυπες αναπτυξιακές δράσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Διοργανώθηκαν από την ΕΠΟ, σε συνεργασία με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΕΠΣ Ηλείας, και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 νεαροί ποδοσφαιριστές ηλικιακών κατηγοριών Κ-12 και Κ-13.

Ποδόσφαιρο και Πολιτισμός τέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, με τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές να απολαμβάνουν το παιχνίδι, έχοντας, παράλληλα την ευκαιρία της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας οργάνωσε διημερίδα, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Ομαδικών Αθλημάτων».
Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο «Μπάλα Παντού» και τόνισε τις ενέργειες της Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση της οργανωμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον τομέα των υποδομών.

Επιπλέον, οι Χαράλαμπος Ζελενίτσας (Τεχνικός Διευθυντής), Θεόδωρος Ελευθεριάδης (Προπονητής Εθνικής Κ-15) και Μιχάλης Κουτσούρης (Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης) συμμετείχαν, στο πλαίσιο της διημερίδας, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μαζί με πανεπιστημιακούς, αθλητικούς, κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας πλημμύρισαν το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου από τα χαμόγελα των μικρών ποδοσφαιριστών από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.
Οι επίλεκτοι αθλητές αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε παιχνίδια 6Χ6, υπό την επίβλεψη των κ. Ζελενίτσα και Ελευθεριάδη, οι οποίοι προχώρησαν σε μια πρώτη καταγραφή των καλύτερων ταλέντων στις προαναφερθείσες ηλικιακές κατηγορίες.

Το πρόγραμμα περιείχε, επίσης, σεμινάρια με προβολή εκπαιδευτικών video, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους Ενωσιακούς προπονητές, ενώ ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα από την Ε.Π.Ο., ανανεώνοντας το ραντεβού στις μελλοντικές αναπτυξιακές δράσεις της Ομοσπονδίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ