Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα


Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Το μυθιστόρημα του Μάνου Κοντολέων "Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο" παρουσιάζεται στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. | |
Το μυθιστόρημα του Μάνου Κοντολέων "Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο" παρουσιάζεται στο Άργος
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η Νεανική Βιβλιοθήκη Μπόνη, οι Εκδόσεις Πατάκης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το βιβλίο Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο (εκδ. Πατάκη), συγγραφέας του οποίου είναι ο κ. Μάνος Κοντολέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, στο Άργος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η κ. Καλλιόπη Καλποδήμου, Φιλόλογος-Θεατρολόγος και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός. Μαζί τους θα είναι και ο συγγραφέας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται υπό το άρτι συγκροτηθέν νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας και λαμβάνει χώρα στην αίθουσα, όπου έχουν διεξαχθεί δύο από τα πλέον σημαντικά συνέδρια που έχει διοργανώσει ο ΣΦΑ.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εορτάζει το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 τα 35 χρόνια της λειτουργίας του. Καταξιώθηκε ως ένας από τους πλέον δραστήριους επιστημονικούς φορείς, υπερβαίνοντας τα όρια της Αργολίδας, καθιστώντας τον νομό κέντρο μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξωστρεφούς δραστηριότητας.

Ο κ. Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ' τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων". Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. Ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι τακτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Σας περιμένουμε όλους!


Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                       Η Γενική Γραμματέας
Νικόλαος Μπουμπάρης          Καλλιόπη Καλποδήμου




Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ