ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας και των ΤΟΕΒ Αργολίδας για την αποκατάσταση ζημιών της διώρυγας του Αναβάλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:45:00 μ.μ. | |
Επιστολή ΓΟΕΒ  Αργοναυπλίας και των ΤΟΕΒ Αργολίδας για την αποκατάσταση ζημιών της διώρυγας του Αναβάλου
 Ο ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας και οι ΤΟΕΒ Αργολίδας με κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Υπουργό Εσωτερικών, τους Βουλευτές Αργολίδας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, ζητούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών της διώρυγας Αναβάλου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή:

«Η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αποκατασταθούν οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν στο αρδευτικό δίκτυο του Αναβάλου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 29ης Σεπτεμβρίου 2018. Επισημαίνεται ότι οι περιοχές της Αργολίδας έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Δεδομένου ότι από το Αντλιοστάσιο Αναβάλου αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα στην Αργολίδα με δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά κρίνεται επιτακτική η άμεση εκταμίευση των αιτούμενων ποσών προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου.

Επιπλέον, λόγω των υψηλών θερμοκρασίων, οι οποίες είναι ασυνήθιστες για την εποχή, σε συνδυασμό με την συγκομιδή των εσπεριδοειδών, η οποία είναι σε εξέλιξη και την καλλιέργεια των κηπευτικών -τα οποία χρειάζονται καθημερινή άρδευση μια έως και δυο φορές την ημέρα- οι ανάγκες άρδευσης είναι πολύ υψηλές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η άμεση εξεύρεση λύσης, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και σε ορισμένες περιπτώσεις μη αναστρέψιμες και θα επηρεάσουν όχι μόνο τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής αλλά και την ευρύτερη τοπική οικονομία»



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ