Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Τίμησαν την Εθνική αντίσταση στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:56:00 μ.μ. |
Τίμησαν την Εθνική αντίσταση στο Ναύπλιο (βίντεο)
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

 Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο έγινε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 με επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και κατόπιν κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων έγιναν από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος κ. Α. Χειβιδόπουλο, τους βουλευτές Ι. Ανδριανό , Ι. Γκιόλα και Ι. Μανιάτη, τον Δημαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, το Διοικητή του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, τον Αστυνομικό Δ/ντή Αργολίδος , το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη, τον εκπρόσωπο των εφέδρων κ. Κ. Χουντάλας και άλλων φορέων.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ