Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα


Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. |
Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στο Ναύπλιο
Συγκέντρωση και πορεία για τα  45 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία πραγματοποιήθηκε στο Ναυπλιο το απόγευμα του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου στην πλατεία Καποδίστρια.
Στην συγκέντρωση για την 45η επέτειο τη εξέγερσης του Πολυτεχνείου που οργάνωσε το ΠΑΜΕ πήραν μέρος, η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ο Συλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Σύλλογοι και φορείς εργαζομένων, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εκπαιδευτικοί και αγρότες. 
"Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και τον λαό.
Ιδιαίτερα, τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", Έξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα "Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ", "Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους, που επιδεινώνονται καθημερινά οι όροι εργασίας, τη στιγμή που η "ανάπτυξη" τσακίζει κόκαλα στους χώρους δουλειάς, γινόμαστε μάρτυρες στα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα με δεκάδες συναδέλφους μας, εργαζόμενους να σακατεύονται ή να δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους, η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι οδηγός για συλλογική διεκδίκηση, αλληλεγγύη, για αγώνα για σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα." αναφέρει ανακοίνωση των Σωματείων που έλαβαν μέρος στην συγκέντρωση και στην συνέχει στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ