ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Αργολίδας: Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 π.μ. | |
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Αργολίδας: Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
 Σύμφωνα με την πρόσφατη 21/11/2018) ομόφωνη θετική γνωμοδότηση υπέρ της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία του Δήμου Ναυπλιέων, από το σχολικό έτος 2019-2020, η δίχρονη υποχρεωτικής αγωγή και εκπαίδευση καλύπτει πλέον όλο το Νομό Αργολίδας.

Όμως παρά αυτή τη θετική εξέλιξη σημειώνουμε ότι το υπουργείο ζητά ξανά την άποψη των τριμερών ακόμα και για δήμους όπου είναι περιττές οι συνεδριάσεις τους, εφόσον οι υπάρχουσες δομές επαρκούν για τη φοίτηση όλων των νηπίων και προνηπίων.

Η επιμονή του υπουργείου στον «υποκειμενισμό» των Δημάρχων, αποτελεί επικίνδυνη τακτική για το σύνολο της εκπαίδευσης. Οι δήμαρχοι απόκτησαν ενεργό ρόλο στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, ένα ρόλο που διεκδικούσαν από χρόνια και δεν είχαν αποκτήσει εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Είναι προφανές ότι η παραπάνω τακτική θέτει σε κίνδυνο τη διασφάλιση της δίχρονης προσχολικής αγωγή και εκπαίδευσης, αφού η άρνηση ή η εσκεμμένη αδράνεια αποτελούν άλλοθι για όλους όσους αρνούνται.

Η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και απαιτεί όρους ποιοτικούς και οικονομικούς για να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια.

Η υλοποίησή της θα είναι εφικτή μόνο αφού υπάρξει ΑΜΕΣΑ διασφάλιση των δύο βασικών της παραμέτρων, της επάρκειας των υποδομών και της στελέχωσης τους με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

• Αμεση , καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όλη την επικράτεια ως επείγουσας εκπαιδευτικής και κοινωνικής αναγκαιότητας.

• Μείωση της αναλογίας εκπ/κού –μαθητή ανά τμήμα 1/15

• Βελτίωση των κτιριακών υποδομών. Το πρόβλημα στην περιοχή του Αργους είναι οξύ (μισθωμένα καταστήματα)

• Πλήρη κάλυψη των δημόσιων νηπιαγωγείων με βοηθητικό προσωπικό και υποστηρικτικές δομές (ειδική αγωγή, παράλληλη στήριξη, ψυχολόγοι, τραπεζοκόμοι)

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς .

Σε περίοδο ακραίας λιτότητας απαιτούμε:

· Δημόσιες και Δωρεάν Δομές προσχολικής αγωγής και φύλαξης (παιδικούς σταθμούς) και πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής /εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο).

· Οι πολιτικές των περικοπών και οι απαιτήσεις των δανειστών διαλύουν καθημερινά το δημόσιο σχολείο και το μετατρέπουν σε προϊόν προς πώληση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΧΡΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ