Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Πρόβλημα στην παροχή νερού από τον Ανάβαλο στη Νέα Τίρυνθα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 μ.μ. | | | |
Πρόβλημα στην παροχή νερού από τον ανάβαλο στη Νέα Τίρυνθα
Μεγάλο πρόβλημα στο δίκτυο του Αναβάλου καταγγέλλει καλλιεργητής στην περιοχή της Νέας Τίρυνθας καθώς μετά τις πλημμύρες έχει χαλάσει ένα μέρος του δικτύου περί των 150 μέτρων και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.

Αναλυτική η επιστολή του αναγνώστη:

"Έχω χωράφια στο Κοφίνι- Ν. Τίρυνθα.

Θα ήθελα να επισημάνω το μόνιμο πρόβλημα που υπάρχει όσον αφορά την παροχή νερού από τον ανάβαλο για το πότισμα των χωραφιών.

Ειδικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα -μετά τις πλημμύρες- έχει χαλάσει ένα μέρος του δικτύου περί των 150 μέτρων και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από την περιφέρεια προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. 

Αυτό έχει σαν συνέπεια την μειωμένη ποιότητα έως και τον κίνδυνο καταστροφής την παραγωγής.
Επίσης είναι σημαντικό να επισημάνω ότι το νερό του αναβάλου χρεώνεται πανάκριβα πολύ περισσότερο από τις γεωτρήσεις ( σημειωτέον μπορώ να κάνω σύγκριση γιατί έχω και χωράφια με δική τους γεώτρηση).

Επίσης δημιουργούνται συνεχή προβλήματα στη παροχή νερού με συνέπεια τα δέντρα το καλοκαίρι να μένουν έως και 20 ημέρες απότιστα.

Απευθύνομαι σε εσάς γιατί έχω απευθυνθεί σε ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, περιφέρεια χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς.

Μεγάλη μερίδα παραγωγών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έχουν φτάσει σε απόγνωση με την παρούσα κατάσταση. 

Θέλουμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα και ποσότητα της καλλιεργειάς μας σε ένα είδος από το οποίο φημίζεται ο Νομός Αργολίδος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων."
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ