ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Χιλιάδες Μαριάτσι στους δρόμους του Μεξικό για την Αγία Σεσίλια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:23:00 μ.μ. |
Χιλιάδες Μαριάτσι στους δρόμους του Μεξικό για την Αγία Σεσίλια (βίντεο)
To Μεξικό έβαλε τα γιορτινά του και τα ρούχα...μπάντας Μαριάτσι προκειμένου να γιορτάσει την ημέρα της Αγίας Σεσίλια, προστάτιδος του Μέξικο Σίτι.


Χιλιάδες μουσικοί, όλοι ντυμένοι παραδοσιακοί Μαριάτσι, έπαιξαν μουσική και τήρησαν ένα από τα σπουδαιότερα έθιμα της χώρας.

Η μουσική μαριάτσι αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα στην πολιτεία Jalisco (Χαλίσκο) στο κεντροδυτικό κομμάτι του Μεξικού ως μια παραλλαγή Ισπανικής θεατρικής ορχήστρας.

Το όνομά τους προήλθε από Γάλλους στρατιώτες που έφτασαν στο Μεξικό στο 1800 και την γαλλική λέξη μαριάζ (γάμος), όταν οι μουσικοί έπαιζαν στους γάμους και στους χορούς. Συχνά, οι ερωτευμένοι προσλαμβάνουν μαριάτσι για να προσφέρουν μια σερενάτα (ένα μουσικό μήνυμα αγάπης) στο σπίτι της αγαπημένης τους.
Μια ορχήστρα μαριάτσι μπορεί να αποτελείται από εφτά έως δεκαπέντε μουσικούς και τα κύρια θέματα των τραγουδιών τους είναι η αγάπη, η προδοσία και οι ήρωες της επανάστασης (1910-1920). 

Τα βασικά τους μουσικά όργανα περιλαμβάνουν το βιολί (το πρώτο όργανο της μελωδίας των μαριάτσι), την κιθάρα (η οποία εισήχθη από τους Ισπανούς) και την τρομπέτα (την πιο πρόσφατη προσθήκη στην μουσική τους).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ