ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται αλλαγές σε όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. |
Έρχονται αλλαγές σε όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ
Τη ριζική αλλαγή των επιδομάτων ανεργίας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ< Μαρία Καραμεσίνη, θα γίνει σύντομα η αναθεώρηση του συστήματος επιδότησης των ανέργων από τον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα όχι μόνο στο επίδομα ανεργίας αλλά όλων των επιδομάτων και των βοηθημάτων που πηγαίνουν στην εισοδηματική στήριξη των ανέργων.

Όπως είπε, το σύστημα θα αναθεωρηθεί συνολικά με βάση τα δεδομένα, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Η κ. Καραμεσίνη διευκρίνισε ότι οι κατηγορίες που είναι στην πιο ευάλωτη θέση θα τύχουν μεγαλύτερης προσοχής.

«Η μακροχρόνια ανεργία καλύπτει μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Όποιος είναι πάνω από 45 ετών, έχει λίγες ευκαιρίες να μπει στην αγορά εργασίας» εξήγησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ένας μακροχρόνια άνεργος με αναπηρία εντάσσεται στις ευάλωτες ομάδες, ενώ συμπλήρωσε ότι θα ληφθεί υπόψη και το μεγάλο χάσμα μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου ποσοστού ανεργίας.

«Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ είναι εφαλτήριο για τη διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας» υπογράμμισε η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι, στη διάρκεια της κρίσης, ο προβληματισμός ήταν, αν τα συστήματα επιδότησης της εργασίας μπορούσαν να λειτουργήσουν σταθεροποιητικά.

Όπως δήλωσε, στα χρόνια των μνημονίων, περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας. «Η λογική μας είναι η εισοδηματική στήριξη, μέχρι να βρουν οι άνθρωποι δουλειά και η αύξηση των ευκαιριών που δίνονται στους ανέργους, για να βρουν δουλειά» αποσαφήνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας ότι η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας.

Μεταξύ άλλων, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ είπε ότι συνολικά δίνεται 1,5 δισ. το χρόνο για την ανεργία- σε επιδόματα και προγράμματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ