ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ανδριανός: Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών μανταρινιών κλημεντίνης στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:23:00 μ.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών μανταρινιών κλημεντίνης στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ιδιαίτερα εκτεταμένες είναι και φέτος οι ζημιές στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας «κλημεντίνη» στην Αργολίδα καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών (αλλεπάλληλη διαδοχή έντονων βροχοπτώσεων και ημερών με ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες) η παραγωγή έχει καταστραφεί σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 100% από υδαρή κηλίδα, ελαιοκυττάρωση και σπαργή κυττάρων.

Επισημαίνεται ότι το 2016 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές καλλιέργειας μανταρινιών κλημεντίνης της Αργολίδας, και σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε δεσμεύτηκε για τη σχετική αναθεώρηση του καταλόγου καλυπτόμενων ζημιών του ΕΛΓΑ.

Δεδομένου μάλιστα του ότι οι πληγέντες βρίσκονται στη μεγάλη τους πλειονότητα σε δραματική οικονομική κατάσταση, καταβάλλοντας ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα έχοντας να εξυπηρετήσουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους καθώς και να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος παραγωγής, καθίσταται επιτακτική η άμεση ανάληψη δράσης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την άμεση εκκίνηση διαδικασιών αποζημίωσής τους.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα εκκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών μανταρινιών κλημεντίνης στην Αργολίδα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ