ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Απεργία για να καταργηθεί εδώ και τώρα ο αντεργατικός νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:26:00 μ.μ. |
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Απεργία για να καταργηθεί εδώ και τώρα ο αντεργατικός νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να σπάσουν τον φόβο και τις αλυσίδες τους και να μπουν στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε για να δούμε καλύτερες μέρες.

Γιατί είμαστε ο πρώτος κλάδος στη μεταποιητική βιομηχανία κατέχοντας το 25% του συνόλου, πρώτος βιομηχανικός κλάδος με την 16% μέση ετήσια ανάπτυξη στα χρόνια της κρίσης, με τις περισσότερες εξαγωγές απ' όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, με τη μεγαλύτερη κερδοφορία για τα αφεντικά του κλάδου!

Αυτό για εμάς, τους εργαζόμενους μεταφράστηκε σε μειώσεις μισθών, που δεν προβλέπεται να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα, απλήρωτοι εργαζόμενοι, πληρωμή με κουπόνια, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση της δουλειάς, εργατικά ατυχήματα, απολύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το μόνο που τους ενοχλεί είναι η δράση των ταξικών δυνάμεων. Τους θορυβεί όταν οι εργαζόμενοι δεν κλαίνε την μοίρα τους για την κατάσταση, άλλα δοκιμάζουν τη δύναμη τους, οργανώνονται στο Συνδικάτο τους και διεκδικούν ότι έχουν ανάγκη, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο αγώνας που πρωτοστατεί το δικό μας Συνδικάτο για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Φραγκίστα και την πίεση που ασκεί για να λυθεί το ζήτημα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι.

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ- ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ 

Συνάδελφοι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε πλήρη συντονισμό με την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση, υπονομεύει εδώ και καιρό την απάντηση των εργαζομένων με γενική απεργία ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Εξ αρχής απέρριψαν την πρόταση δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων για απεργία στις 14 Νοέμβρη και όταν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τα συνδικάτα που έπαιρναν νέες αποφάσεις για απεργία, υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιο κηρύσσοντας Γενική Απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για την οργάνωση και επιτυχία αυτής και αυτής, γιατί επιδιώκουν την «σιγή νεκροταφείου» στους τόπους δουλειάς.

Γιατί έτσι θέλουν να εξασφαλίσουν την ταξική συνεργασία, την υποταγή και την συναίνεση για την νέα σφαγή που ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα, γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη που ζητά ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση δεν περιέχει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους.

Θέλουν να σκορπίσουν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία ώστε οι εργαζόμενοι να μην σηκώσουν κεφάλι, να μην υπάρξουν διεκδικήσεις και να μην αναπτυχθούν αγώνες μέσα στα εργοστάσια.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ 

Να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας για την διεκδίκηση:

• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει ανάμεσα στην ομοσπονδία και τους εργοδότες του κλάδου.

• Αυξήσεις στους μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

• Επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) στα 751 ευρώ.

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

• Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

• Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας να σταματήσουν όλες οι διώξεις.

• Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.

• Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

• Καμία απαγόρευση και περιορισμός της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

• Παλεύουμε για δημοκρατικά και ταξικά συνδικάτα εργατών.

• Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας από τα σωματεία.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ