Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Παρουσιάστηκε η διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου με συνεντευξη τύπου στην Αθήνα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:16:00 μ.μ. | | |
Παρουσιάστηκε η διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου με συνεντευξη τύπου στα ΜΜΕ
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτριος Ι. Κωστούρος πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ παρουσία του πρωταθλητή Ελλάδος Γρηγόρη Σκουλαρίκη, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξιου Δέφνερ,  του αθλητικού δημοσιογράφου Γιάννη Μαμουζέλου, του Γενικού Διευθυντή της διοργάνωσης Ευάγγελου Παπαποστόλου και όλων των εκπροσώπων των Θεσμικών φορέων, των Χορηγών και των Αθλητών που συμβάλουν στη Διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου 2018.


H Συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Jasmine / AMALIA Hotel Athens (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 10 και Ξενοφώντος , Σύνταγμα, Αθήνα)
Ανακοινώθηκαν, οι πρωτοβουλίες της Ο.Ε. που θα πλαισιώσουν και θα αναδείξουν την επιτυχημένη Διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου, σε Φιλικό, Αθλητικό και Τουριστικό προορισμό και τα παράλληλα προγράμματα:

Παρασκευή 23/11/18: Media Day – Δημοσιογραφική διάσκεψη - Branding The City of Nafplio – Το Μάρκετινγκ της πόλης του Ναυπλίου.
Σάββατο 24/11/18: Συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία του Κάστρου από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων,

Επίσης ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας, τους Χορηγούς που στηρίζουν την διοργάνωση και το Εορταστικό πρόγραμμα του τριημέρου.
Στην συνεντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόυ Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντηδέας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχου Ναυπλιέων  "Ο Ναύπλιος" Κωστας Κολόκας, η υπευθυνη παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη, κ.α.

Κωστούρος: «Στόχος η ανάδειξη Ναυπλίου μέσω του αθλητικού τουρισμού»

«Το Ναύπλιο γιορτάζει την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Γιορτάζει τον “ Παλαμήδειο Άθλο” και καλεί όλους όσους έχουν διάθεση να δοκιμάσουν την ψυχή τους και το σώμα τους, να ανέβουν και να μιμηθούν τον Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του, να ανεβούν δίνοντας τη δική τους μάχη, επιτυγχάνοντας τον δικό τους άθλο πάνω στο Παλαμήδι. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει το κάστρο και πόσα μηνύματα περνάει. Εμείς στο Ναύπλιο έχουμε χαράξει μια στρατηγική, η οποία έχει να κάνει με την ανάδειξη του ευλογημένου τόπου που ζούμε, μέσω του αθλητικού τουρισμού», είπε ο κ. Κωστούρος.
Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όλους αυτούς που μας βοηθούν στη συνδιοργάνωση για να αναδείξουμε τον τόπο μας. Το να ανέβει κάποιος τα 999 σκαλοπάτια απαιτεί μια προετοιμασία, είναι ένας ειδικός αγώνας. Το να συμμετέχει όμως την ημέρα αυτή στους αγώνες που διοργανώνουμε, έχει να κάνει με το πόσο θέλει να συνδυάσει την αναψυχή, το ωφέλιμο και την αθλητική δραστηριότητα. Καλώ, λοιπόν όσους έχουν τη διάθεση αυτή, να βρίσκονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο».
Ο κ. Δέφνερ από την πλευρά του μίλησε για τη συνεργασία που θα έχει με το Δήμο: «Σε εμένα και στην ομάδα μου έγινε μια πρόταση τιμητική με αφορμή τον “ Παλαμήδειο Άθλο”, να εξετάσουμε το πλαίσιο προβολής της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε εκπονήσει δύο σχέδια, αλλά γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από καλά σχέδια, είτε στον επαγγελματικό τομέα είτε στον Ακαδημαϊκό, πάσχουμε όμως από την εφαρμογή τους. Οπότε έχουμε αυτή την ανησυχία και μία σκέψη είναι να δοκιμάσουμε να ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα. Δηλαδή το πως μπορεί να εφαρμοστούν αυτά τα σχέδια και το πως μπορεί αυτό να γίνει. Ομολογώ ότι το Ναύπλιο είναι μία από τις ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας, αλλά σίγουρα είναι μια πόλη στην οποία δεν μπορείς να πεις όχι όταν σου γίνεται μια πρόταση, λόγω της ιστορίας της και όχι μόνο. Το ιδιαίτερο για εμάς είναι ότι πολλές πόλεις επενδύουν στον πολιτισμό με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Πολλές λένε ότι μπορούν να αναπτύξουν διάφορα είδη τουρισμού, αλλά το Ναύπλιο είναι αυτό που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα και χάρηκα όταν είδα αυτή τη μοναδικότητα με τον συγκεκριμένο αγώνα. Οπότε εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να μάθουμε, να δούμε και μετά θα εξετάσουμε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες τη συνεργασία μας.
Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης είπε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος γιατί ο αγώνας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολλές συμμετοχές. Αρχικά, τα πρώτα χρόνια υπήρχε ένας δισταγμός από τους δρομείς. γιατί δεν ήξεραν τι αγώνας είναι (δρόμου;, βουνού;) αλλά τελικά αντιλήφθηκαν ότι είναι ένας αγώνας μοναδικός στο είδος του και πρέπει να συμμετέχουν. Σημαντικό είναι ότι στη διοργάνωση μετέχουν όλοι οι πολίτες του Ναυπλίου».

Ο διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου, είπε ότι οι συμμετοχές στον «Παλαμήδειο Άθλο» 5 χλμ ανέρχονται σε 450 και 400 στον αγώνα 10 χλμ επί δημοσίας οδού, ενώ θα πάρουν ακόμη μέρος 1.400 μαθητές σχολείων στα 3 χλμ (Γυμνάσια-Λύκεια) και 1,5 χλμ (Δημοτικά σχολεία). Επίσης τόνισε ότι σύνθημα των αγώνων είναι «Δοκίμασε τα όριά σου, 365 ημέρες το χρόνο Ναύπλιο».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ