ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Έκλεισαν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης για τον περιφερειακό Τύπο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. |
Έκλεισαν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης για τον περιφερειακό Τύπο στο Ναύπλιο
Ήταν η δεύτερη συνάντηση , μετά τη Λάρισα, που διοργάνωσαν Ενώσεις Ιδιοκτητών ημερήσιου και περιοδικού Τύπου με στόχο την ανάδειξη των ( οικονομικών κυρίως.. ) προβλημάτων του κλάδου αλλά και την υποβολή προτάσεων για λύσεις.

Ανεξάρτητα πάντως από προβλήματα και από τις νέες μορφές ενημέρωσης και επικοινωνίας, καθολικό ήταν το συμπέρασμα ότι , διαχρονικά, η προσφορά του Τύπου της περιφέρειας είναι σημαντική και ότι η τοπική εφημερίδα, είναι όσο ποτέ αναγκαία στις τοπικές κοινωνίες.

Κατά τη σημερινή μέρα υπήρξαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τοποθετήσεις για ζητήματα όπως η αξία του περιφερειακού Τύπου στη σημερινή εποχή, οι εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ, οι νέες τεχνολογίες, οι Ευρωπαϊκές πρακτικές για στήριξη των του έντυπου Τύπου, τα πνευματικά δικαιώματα και άλλα .

Ομιλητές ήσαν άνθρωποι των ΜΜΕ, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και φυσικά οι εκπρόσωποι όλων των διοργανωτριών Ενώσεων.

Κατά τη δεύτερη, σημερινή, μέρα παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η βουλευτής της Ν.Δ – και αναπληρωτής γραμματέας του τομέα ΜΜΕ- κ. Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου.
Τη δική της παρέμβαση έκανε και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου ( είναι δημοσιογράφος ) η οποία μίλησε για την προσφορά του περιφερειακού Τύπου , για την ουσιαστική στήριξη και προβολή της κάθε τοπικής κοινωνίας, σε αντίθεση με πολλά κεντρικά ΜΜΕ που –όπως είπε η κ. Νικολάκου-( φωτο ) θυμούνται την περιφέρεια σε …πλημμύρες, φωτιές και γενικότερα συ δυσάρεστες συγκυρίες.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με την διατύπωση των συμπερασμάτων ενώ το ΄΄παρών΄΄ στο Ναύπλιο έδωσαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ και Ενώσεων Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων που καλύπτουν σχεδόν όλη την επικράτεια.

Ρεπορτάζ : Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγη:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ