ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο Γιάννης Μπουντρούκας επισκέφθηκε τη Νομαρχιακή Επιτροπή του "Κινήματος Αλλαγής" στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. | |
Ο Γιάννης Μπουντρούκας επισκέφθηκε τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ. ΑΛ. στο Άργος
Εισήγηση της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής κατά την υποδοχή στα γραφεία στο Άργος, του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γ Μπουντρούκα, τον οποίο στηρίζει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

"Ο πολιτικός μας χώρος με την πλούσια πολιτική προσφορά και στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ισχυρών Αυτοδιοικητικών δομών που υπηρετούν τον πολίτη και συνδράμουν στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, έχοντας αντίθετες τις συντηρητικές δυνάμεις που πάντα ήταν φοβικές απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και την αποκέντρωση, έχοντας αναφορές στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κρατισμού.

Ο δρόμος που διανύσαμε με τους προοδευτικούς πολίτες και τις προοδευτικές παρατάξεις στην Αυτοδιοίκηση ήταν μακρύς. Ξεκίνησε από τους 6.500 Δήμους και Κοινότητες το 1981, θυμάστε οι παλαιότεροι πως ήταν απλά εκδοτήρια ληξιαρχικών πράξεων, για να φτάσουμε στους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες του Καλλικράτη με το ν.3852/7ος 2010, δλδ μεσούσης της χρεοκοπίας Καραμανλή & της αντιμνημονιακής μπουρδολογίας Σαμαρά & Τσίπρα.

Στην κατεύθυνση αυτή μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε σήμερα στη συστηματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, με ανακατανομή πόρων από την Κεντρική Εξουσία, με στόχο την Οικονομική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδ/σης, υπερτονίζοντας τη συμβολή της, στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενισχύοντας τον αυτοέλεγχο του θεσμού και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και συνάμα αξιοποίηση καινοτόμων προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντίθετα με αυτή την ανάγκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε στη νομοθετική πρωτοβουλία Κλεισθένη που ουσιαστικά στοχεύει στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την εργαλειακή της αντίληψη για τους θεσμούς συμμετοχικής δημοκρατίας, στο όνομα της συναλλαγής και της αύξησης της κομματικής επιρροής.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική απόφαση του Κινήματος Αλλαγής, είναι να υποστηρίξει τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους μεγάλους Δήμους, υποψήφιους του ευρύτερου χώρου μας, που πιστεύουν στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Με γνώμονα λοιπόν τις πλούσιες ιστορικές πρωτοβουλίες της Παράταξής μας για την Αυτοδιοίκηση & τις παραπάνω αποφάσεις μας, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρήσαμε τις διαδικασίες που αφορούν την υποψηφιότητα που στηρίζει ο πολιτικός μας χώρος & με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών των νομών η Πρόεδρος έδωσε την Τετάρτη 7-11-2018 από την Τρίπολη, το πράσινο φως για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, στον οικονομολόγο-επιχειρηματία Γιάννη Μπουντρούκα και τον οποίο σήμερα υποδεχόμαστε στα γραφεία μας στο Άργος! "

Ο Γραμματέας της Ν.Ε.
Λεωνίδας Ζ. Κουτσογιάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ