ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Βαγενά - Καλοθέου με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. |
Συνάντηση Βαγενά - Καλοθέου με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου πραγματοποίησε χθες 21/11/2018 στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαγενάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Αντώνιο Καλοθέου.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ομοσπονδίας η οποία εκπροσωπεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εν γένει την εμπορική τάξη για την ενίσχυση και την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία σε όλη την Ελλάδα έχοντας ως μέλη της 60 Εμπορικούς Συλλόγους.
Ο κ. Βαγενάς ενημέρωσε την Υπουργό για τις θέσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας σχετικά με το ασφαλιστικό και τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ που έχουν ως κάτωθι:

1) Επανυπολογισμός των εισφορών της περιόδου της κρίσης και χρέωση αναδρομικά του κλάδου σύνταξης όπως υπολογίζεται σήμερα με βάση τα πραγματικά εισοδήματα.
2) Πάγωμα των οφειλών σε όλους ανεξαιρέτως, είτε κάνουν ρύθμιση είτε όχι.
3) Ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις δίχως προαπαιτούμενα, τόκους κ.ά..
4) Πάγωμα, κεφαλαιοποίηση των οφειλών για όσους αδυνατούν να κάνουν ρύθμιση και να υπολογίζεται ο κλάδος σύνταξης όπως γίνεται σήμερα.
5) Αύξηση του ορίου οφειλής που παρακρατείται από τη σύνταξη από τις 20.000 € στις 50.000 €.
6) Αφαίρεση του κλάδου ασθενείας, το υπέρ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ, τόκους και επιβαρύνσεις 100%.
Σε ανάλυση των προαναφερθέντων προτάσεων προέβη και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Καλοθέου.

Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΣΕΕ και ζήτησε από την Υπουργό να δοθεί βαρύτητα στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων. Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζήτησε να βρεθεί λύση για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η πλατφόρμα ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν περισσότεροι συνάδελφοι έμποροι και επαγγελματίες καθώς τα προβλήματα είναι πολλά.
Η Υπουργός κα Αχτσιόγλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματά μας αναφέροντας ότι το Υπουργείο θα εξετάσει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και ότι θα συμβάλλει στην προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.

Εκ της Ομοσπονδίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ