ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ: Δημόσιο, Δωρεάν, Ποιοτικό & Δημοκρατικό Σχολείο για όλους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | |
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ: Δημόσιο, Δωρεάν, Ποιοτικό & Δημοκρατικό Σχολείο για όλους
Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ορισμένων, επιμένει να υπάρχει. Και υπάρχει ως «ομάδα εκπαιδευτικών», όχι επαγγελματιών συνδικαλιστών.

Βασικές μας αρχές η συλλογικότητα, το σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο αλλά και η πολυσυλλεκτικότητα, η από κοινού και πρωτογενής επεξεργασία των θέσεων της ομάδας και όχι η αναπαραγωγή προκάτ κομματικών/παραταξιακών τοποθετήσεων.

Με όλες τις ανεπάρκειες και τις δυσλειτουργίες που συνεπάγεται ένα τέτοιο πλαίσιο, πιστεύουμε ότι εκφράζουμε μια μορφή συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που χρειάζεται ο κλάδος. Απορρίπτουμε ως αναντίστοιχα προς τις ανάγκες των καιρών τα μονοπρόσωπα σχήματα πολιτικής ορθοδοξίας και υπερασπιζόμαστε τη συλλογική έκφραση. Απορρίπτουμε επίσης τον εύκολο δρόμο της ανάθεσης του αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο και μια δικαιότερη κοινωνία στον επαγγελματικό συνδικαλισμό, που -αν μη τι άλλο- έχει δείξει και τα όρια και τις παθογένειές του. 

Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ δεν συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών ΠΥΣΔΕ λόγω της διάσπασης της παράταξής μας τότε. Αυτή μας η υπαναχώρηση συντέλεσε στη συγκρότηση ενός δεξιοκρατούμενου ΠΥΣΔΕ. Διαπιστώνοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το ΠΥΣΔΕ κατά την περίοδο της μονοκρατορίας της ΔΑΚΕ, αποφασίσαμε στις εκλογές ΠΥΣΔΕ 2018 να διεκδικήσουμε την ψήφο σας για να προασπιστούμε το δικαίωμα του μάχιμου εκπαιδευτικού να εκπροσωπείται από αιρετούς που λειτουργούν ως συνάδελφοι, μακριά από πελατειακές λογικές ή λογικές συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης. 

Οι αιρετοί πρέπει να πρωτοστατούν για την αγωνιστική διεκδίκηση και βελτίωση των εργασιακών σχέσεων μονίμων και αναπληρωτών, για τη διασφάλιση της διαφάνειας στις υπηρεσιακές μεταβολές, ενημερώνοντας εκπαιδευτικούς, συλλόγους διδασκόντων και ΔΣ των ΕΛΜΕ, ώστε από κοινού να οργανώνουν δυναμικές παρεμβάσεις του κλάδου απέναντι σε αυθαιρεσίες της διοίκησης. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με αιρετούς ανεξέλεγκτους, προσανατολισμένους στο πελατειακό σύστημα ή παράγοντες αδιαφανών μηχανισμών. Ο στόχος μας για αλλαγή των συσχετισμών στο ΠΥΣΔΕ Αργολίδας αποδεικνύεται αναγκαίος αλλά και ρεαλιστικός.

ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
Την ερμηνεία και εφαρμογή της χαώδους νομοθεσίας αλά καρτ και κατά περίπτωση
Την ενίσχυση του δικτύου πελατειακών εκδουλεύσεων που χρόνια τώρα έντεχνα αναπαράγεται
Την απουσία ελέγχου και την αδιαφάνεια
Τη δημιουργία κλίματος διχασμού μεταξύ των συναδέλφων
Τον εθισμό του κλάδου σε προώθηση προσωπικών αιτημάτων σε βάρος της αγωνιστικής διεκδίκησης για όλους
Την απόκρυψη ή εμφάνιση πλασματικών κενών
Τη σπουδή για εφαρμογή επίμαχων διατάξεων, όπως η υπουργική εγκύκλιος για τοποθέτηση συναδέλφων σε πλήρεις οργανικές θέσεις εν μέσω θέρους χωρίς δημοσιοποίηση όλων των κενών που υπήρχαν στα σχολεία και μάλιστα ενώ είχε αποφασιστεί η αναμοριοδότηση των περιοχών

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

Πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – ΚΥΣΔΕ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΑΠΥΣΔΕ – Δ.Δ.Ε. – ΠΥΣΔΕ με δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων (κενά μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρωτών, τοποθετήσεων κ.τ.λ.)
Γνωστοποίηση των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζουν τα Υ.Σ.
Μετατροπή των προβλημάτων των συναδέλφων που εμπλέκονται στις διαδικασίες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από ατομικά σε συλλογικά.
Εναλλαγή των αιρετών – ανακλητότητα – περιορισμό της εκπροσώπησης θητείας στα Υ.Σ.
Άρνηση νομιμοποίησης αντιεκπαιδευτικών μέτρων
Επικοινωνία, συνεργασία και λογοδοσία στις κατά τόπους ΕΛΜΕ
Προώθηση θεσμικών αλλαγών για να διασφαλιστεί μια άλλη λειτουργία των Υ.Σ.
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν είναι τυπική, γραφειοκρατική, πελατειακή διαδικασία.

Καλούμε τον κλάδο να μας στηρίξει με την ψήφο του
για να δώσουμε μαζί μια ηχηρή απάντηση στη δεξιοκρατία,
να αντιστρέψουμε τους συσχετισμούς,
να σπάσουμε το απόστημα της αδιαφάνειας και των πάσης φύσεως εκδουλεύσεων

Καλούμε τον κλάδο να μας στηρίξει με τη συμμετοχή του
στις συλλογικές διεργασίες της παράταξής μας
για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτή την προοπτική
της συλλογικής και αχειραγώγητης δράσης

Καλούμε το κλάδο να στηρίξει τα πρωτοβάθμια σωματεία
και να αντισταθεί στη λογική της ανάθεσης και της κομματικής ποδηγέτησης

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ