ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Σύσκεψη στην Αργολίδα για την δραματική κατάσταση με την κηλίδωση των μανταρινιών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. | |
Σύσκεψη στην Αργολίδα για την δραματική κατασταση με την κηλίδωση των μανταρινιών
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 με αφορμή το έντονο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κηλίδωση των μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου, με τις ομάδες των παραγωγών της Αργολίδας και εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 Το πρόβλημα με τα μανταρίνια είναι πολύ μεγάλο σε όλη την Αργολίδα όπως τονίζουν οι παραγωγοί με αποτέλεσμα οι αγρότες να αγωνιούν για την παραγωγή τους, αλλά και τις αποζημιώσεις.
Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις στους μανταρινοπαραγωγούς διεκδικεί ο Δήμος Ναυπλιέων

Οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ναυπλιέων προχώρησαν στην αναγγελία ζημιάς στο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων λόγω επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα παρατεταμένης βροχόπτωσης, αυξημένης ατμοσφαιρικής υγρασίας και μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας με αποτέλεσμα την δημιουργία υδαρούς κηλίδας στα μανταρίνια και την ολοκληρωτική απώλεια της παραγωγής. Ο Δήμος Ναυπλιέων παρακολουθεί με αγωνία το πρόβλημα των παραγωγών και συμπαρίσταται ενεργά στην διεκδίκηση από τους αγρότες, κρατικών ενισχύσεων.
Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι λένε οι αγρότες και τι δήλωσε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ