ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Πυροσβεστική: Προσοχή στις καμινάδες των τζακιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:42:00 μ.μ. | |
Πυροσβεστική: Προσοχή στις καμινάδες των τζακιών
Η επέμβαση της πυροσβεστικής χρειάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 2018 σε οικία κοντά στο κολυμβητηριο Ναυπλίου καθώς καμινάδα από τζάκι λαμπάδιασε βγάζοντας πυκνούς καπνούς.


Ευτυχώς δεν δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα, με την πυροσβεστική να επισημαίνει λόγω της έναρξης της Χειμερινής περιόδου την επιτακτική ανάγκη καθαρισμού των καμινάδων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αργολίδα προειδο­ποιεί για τον άμεσο καθαρισμό, ενόψει της χειμερινής περιόδου, των τζα­κιών, των καμινάδων και των ξυλόσομπων που χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους για τη θέρμανση των σπιτιών τους.

Ιδιαίτερα, επισημαίνεται, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον καλό κα­θαρισμό της καμινάδας και, κυρίως, να προσεχτεί στα παλιά τζάκια να μην εφάπτεται η καμινάδα με τη ξυλεία της στέγης. Αν κάτι τέτοιο προ­κύπτει, θα πρέπει να χτιστεί ολόκληρη η καμινάδα για αποφυγή πυρκα­γιάς.

Επίσης, θα πρέπει γύρω από την εστία του τζακιού εντός της οικίας να μην υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, όπως μοκέτες, χαλιά, πατάκια και κουρτίνες. Θα πρέπει να αποφεύγεται, όσο το δυνατόν, το ψήσιμο λιπα­ρών κρεάτων στην εστία του τζακιού, γιατί το λίπος μένει ως κατάλοιπο στις καμινάδες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ