ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σε τεντωμένο σχοινί Ουκρανία - Ρωσία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 μ.μ. |
Σε τεντωμένο σχοινί Ουκρανία - Ρωσία (βίντεο)
Υπό στρατιωτικό νόμο και σε προετοιμασία για πόλεμο. Αφού ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό, τώρα η Ουκρανία προχωρά σε προληπτικές δράσεις απέναντι στη Ρωσία.


Το Κίεβο απαγόρευσε σε Ρώσους άνδρες μεταξύ 16 και 60 ετών να εισέρχονται σε ουκρανικό έδαφος, στοχεύοντας καθαρά σε άτομα στρατεύσιμης ηλικίας.

Μια κίνηση που σκληραίνει τα σύνορα και βαθαίνει το διχασμό.

Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, το Κίεβο θέλει να αποτρέψει μια ενδεχόμενη εισβολή.

«Είναι μέτρα για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να συστήνει μονάδες ιδιωτικού στρατού, που στην πραγματικότητα εκπροσωπούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Και να τους αποτρέψουν από το να προχωρήσουν με τις επιχειρήσεις που σχεδίασαν το 2014», είπε ο Ποροσένκο.

Η Μόσχα κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο για ψηφοθηρία και λέει ότι δεν θα προχωρήσει σε αντίποινα.

«Η συζήτηση περί αντιποίνων είναι απλά τρομακτική, διότι αν προσπαθήσει κανείς να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν τώρα στο Κίεβο, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε μια τρελή κατάσταση. Αν συζητάμε για εθνικό επίπεδο, τότε πολύ απλά όλο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Και στις δύο πλευρές, οι εξελίξεις κλιμακώνουν την ένταση.

Οι Ουκρανοί ναύτες που συνελήφθησαν την Κυριακή ανοικτά της Κριμαίας, μεταφέρθηκαν σε φυλακή στη Μόσχα για περαιτέρω ανάκριση.

Το Κίεβο καταγγέλλει ότι το περιστατικό ήταν μια καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ η Μόσχα λέει ότι τα ουκρανικά πλοία παραβίασαν τα χωρικά ύδατά της.

Σ' αυτό το πλαίσιο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για μάχη και η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στην Κριμαία, αναπτύσσοντας περισσότερες συστοιχίες πυραύλων S-400.

Το περιστατικό στην Αζοφική Θάλασσα έφερε ξανά στο προσκήνιο τις μακρόχρονες εντάσεις για τα ναυτιλιακά δικαιώματα σε μια περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας και για τις δύο χώρες
Πηγή: gr.euronews.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ