ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών: Το Νοσοκομείο Ναυπλίου λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | |
Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών: Το Νοσοκομείο Ναυπλίου λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς
Τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού κατέγραψε  αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ, σε αυτοψία στο νοσοκομείο Ναυπλίου.


Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), «η στελέχωση στις θέσεις των μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι στα επίπεδα του 50% (υπηρετούν συνολικά 21 σε 43 οργανικές θέσεις). Κάποια από τα κενά καλύπτονται με αποσπασμένους και με γιατρούς από την ΠΦΥ, ενώ όλες οι θέσεις ειδικευομένων είναι κενές».

Κι όλα αυτά την ώρα που το νοσοκομείο καλύπτει μια περιοχή με πληθυσμό αναφοράς περίπου 130.000, εκτός από τους τουρίστες και τους κρατούμενους των τοπικών φυλακών.

«Οι γιατροί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο ζητούν να προκηρυχθούν δύο από τις κενές θέσεις - ενός επιμελητή Χειρουργού και ενός επιμελητή Παθολόγου - οι οποίες τελικά προκηρύχθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα η διοίκηση δεν είχε καν εγκρίνει επικουρικούς επιμελητές», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ.

Οι επισημαίνουν πως οι εναπομείναντες γιατροί του νοσοκομείου εφημερεύουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες μέρες και συχνά δεν πληρώνονται για τις δεδουλευμένες εφημερίες.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ, τήρηση της νομιμότητας στο πρόγραμμα εφημεριών και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ