ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Αποζημιώσεις για τις “κλημεντίνες” στο de minimis - Αλλαγές στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:44:00 μ.μ. | | |
Γ. Μανιάτης: Αποζημιώσεις για τις “κλημεντίνες” στο de minimis - Αλλαγές στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ
Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά τη σύσκεψη που διενεργήθηκε για τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς “κλημεντίνης” στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπου συμμετείχα, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβάλλουμε αίτημα για ένταξη των παραγωγών μας στη διαδικασία de minimis. Υπάρχουν περιοχές όπου η καταστροφή είναι ολική και οι αποζημιώσεις πρέπει να αποδοθούν άμεσα μέσω ΕΛΓΑ.

Στη σύσκεψη, κατέθεσα επίσης πρόταση χρηματοδοτικής στήριξης των πληγέντων παραγωγών, είτε μέσω ΕΛΓΑ, είτε με έμμεσους τρόπους μείωσης του κόστους καλλιέργειας (π.χ. ΔΕΗ, άρδευση, κ.ά.) με αξιοποίηση του φετινού υπερπλεονάσματος και με ταυτόχρονες ειδικές νομοθετικές προβλέψεις, ώστε να μην υπάρχει διακινδύνευση κρατικής ενίσχυσης.

Επίσης, τόνισα ότι σε συνέχεια των καταστροφών των τελευταίων ετών (Ζορμπάς, δάκος, πλημμύρες, κ.ά.), ως αποτέλεσμα των τρομακτικών κλιματολογικών μεταβολών που υφίσταται η Ελλάδα, επείγει η συνολική αναθεώρηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Η αντίδραση της Πολιτείας πρέπει να είναι άμεση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ