ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινά το τοπικό πρόγραμμα Leader-CLLD στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:59:00 μ.μ. | |
Ξεκινά το τοπικό πρόγραμμα Leader-CLLD στην Αργολίδα
 Ξεκινά σύντομα η περίοδος υποβολής επενδυτικών προτάσεων για το τοπικό πρόγραμμα Leader CLLD της περιόδου 2014-2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από την Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου «ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. Α.Ε.» όσο και από την Αναπτυξιακή Πελοποννήσου «Πάρνωνας Α.Ε.», οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αργολίδας, εντός 20 ημερών αναμένουν την τελική έγκριση από τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας, ώστε να προχωρήσουν στην δημοσίευση των σχετικών προκηρύξεων. Παράλληλα ξεκινούν και οι δράσεις που αφορούν τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου.

Υποψήφιοι δικαιούχοι για τις δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader CLLD μπορούν να είναιφυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα, τα οποία περιλαμβάνουν υφιστάμενες και υπό ίδρυσηεπιχειρήσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε υποψήφιου επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ και τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται  από 50% έως 65%, ανάλογα με την κάθε δράση.
Οι αναμενόμενες δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader CLLD, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν:
  • Ενίσχυση επενδύσεων και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων που απασχολούνται στην μεταποίηση, την εμπορία και την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κλάδοι που αφορούν το κρέας, το γάλα, τα αυγά, το μέλι, τις ζωοτροφές, τα δημητριακά, τα ελαιούχα προϊόντα, τον οίνο, τα οπωροκηπευτικά, τα άνθη, τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, οι σπόροι και το πολλαπλασιαστικό υλικό.
  • Ενίσχυση επενδύσεων και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων που απασχολούνται στην μεταποίηση, την εμπορία και την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικόπροϊόν. Ενδεικτικά αναφέρονται η επεξεργασία καπνού, η ζυθοποιία, η παραγωγή αιθέριων ελαίων και αποσταγμάτων, τα πυρηνελαιουργεία, η μεταποίηση γεωργικών προϊόντων σε προϊόντα κοσμετολογίας και διατροφής, το βαμβάκι και οι κλωστικές ίνες.
  • Ενίσχυση επενδύσεων και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού. Η δράση αυτή αφορά τουριστικά καταλύματα, κέντρα εστίασης και αναψυχής καθώς και τουριστικά γραφεία και υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού.
  • Ενίσχυση επενδύσεων για δημιουργία και εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, της χειροτεχνίας, της παραγωγής ειδών μετά την  μεταποίησηκαι του εμπορίου. Ενδεικτικά αναφέρονται: Επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου, γυαλιού και σιδήρου. Επιχειρήσεις χειροτεχνίας όπως αγγειοπλαστική, κεραμική, κηροπλαστική και υφαντουργία. Επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων, ζυμαρικών και ζαχαροπλαστικής.
  • Ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών από επιστήμονες για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού. Σε αυτό τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας ανήκουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, λογιστές, νηπιαγωγοί, γυμναστές, επαγγέλματα θετικών επιστημών, προγραμματιστές κ.λπ.
  • Ενίσχυση επενδύσεων για δημιουργία και εκσυγχρονισμό πολυλειτουργικών αγροκτημάτωνκαθώς και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οικοτεχνίας και τηςοικοτεχνικής παρασκευής.
Οι επιλέξιμες δαπάνες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
  • Την αγορά, κατασκευή ή βελτίωση ακινήτου.
  • Την αγορά και εγκατάσταση παραγωγικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και οχημάτων.
  • Την απόκτηση πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
  • Την απόκτηση λοιπού εξοπλισμού, συστημάτων ασφαλείας και πυροσβεστικής προστασίας.
  • Γενικές δαπάνες, δαπάνες ασφάλισης κατά παντός κινδύνου και αμοιβές αρχιτεκτόνων, μηχανικών και οικονομικών συμβούλων.
  • Δαπάνες προβολής, απόκτησης και ανάπτυξης λογισμικού καθώς και δαπάνες μισθοδοσίας σχετικές με την υλοποίηση της επένδυσης.
Οι περιοχές εφαρμογής για την Αργολίδα είναι: Από τον δήμο Άργους – Μυκηνών οι δημοτικές ενότητες Άργους, Αχλαδόκαμπου, Λέρνας, Νέας Κίου, Αλέας, Κουτσοποδίου, Μυκηναίων και Λυρκείας. Από τον δήμο Ναυπλιέων οι δημοτικές ενότητες Ασίνης, Μιδέας, Νέας Τύρινθας και Ναυπλιέων (Άρια, Λευκάκια, Πυργιώτικα). Ακόμη, το σύνολο των δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της δική σας επιχειρηματικής πρότασης ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα νέα προγράμματα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ