Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Masterclass “Θεατρικότητας και Ηθοποιότητας” από τον Νίκο Λυγερό στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. |
Masterclass “Θεατρικότητας και Ηθοποιότητας” από τον Νίκο Λυγερό στο Ναύπλιο
Επειδή το θέατρο είναι δυσκολία από μόνο του, σου μαθαίνει την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητα σε δύσκολους καιρούς.

 Επειδή το θέατρο είναι σκηνοθεσία, βλέπεις από πριν τι θα γίνει μετά και σου διδάσκει στρατηγική. Επειδή το θέατρο είναι πολλές ζωές για έναν άνθρωπο, ανακαλύπτεις την ζωή των ανθρώπων. 

Επειδή το θέατρο δεν κρύβει το ψέμα, σου λέει την αλήθεια. Δεν ασχολείται με επικοινωνία, αλλά μόνο με συνεννόηση. Δεν είναι σύνολο ή συλλογή ρόλων, αλλά ομαδικότητα του θιάσου κι όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους σου αποκαλύπτουν την αξία της ανθρωπιάς.
 Σου θυμίζει ο Shakespeare ότι μπορείς να κάνεις πολλά με το μίσος, αλλά περισσότερα με την αγάπη. Σου υπενθυμίζει ο Beckett το μεγαλείο μιας φιλίας. Ο Camus σου εξηγεί την ελευθερία του άτοπου. 

Ο Rostand σου δείχνει το μονοπάτι της αλήθειας. Στην πραγματικότητα, στο θέατρο ακούς την ίδια την Ανθρωπότητα να σου μιλά από τότε που άνοιξαν το στόμα τους ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής κι ο Ευριπίδης. 

Κι αντί να χάνεσαι μέσα στην καθημερινότητα της κοινωνίας του θεάματος, μπορείς να βρεις τον εαυτό σου με την ανθρώπινη παράσταση που αρχίζει από τις πρόβες για να σε προετοιμάσει για τους άλλους, για να προσφέρεις στο κοινό ό,τι πήρες από τη σκηνοθεσία. 

Για να γίνεις απόλαυση και χαρά των άλλων. Για να τους δείξεις πώς είναι ο κόσμος όταν αγαπάς τους άλλους. Κι αν τα ξέρεις όλα αυτά, ο Χρόνος είναι μαζί σου όταν θα ακούσεις τρεις φορές το χτύπημα της έναρξης.

Το 2ο Masterclass “Θεατρικότητας και Ηθοποιότητας” από τον Νίκο Λυγερό θα πραγματοποιηθεί στο Fotonio Events & more στην Άρια Ναυπλίου, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 10:00. Είσοδος ελεύθερη.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ