ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Σιβηρία: Ποδοσφαιρικός αγώνας με το θερμόμετρο στους -14 βαθμούς!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:27:00 μ.μ. |
Σιβηρία: Ποδοσφαιρικός αγώνας με το θερμόμετρο στους -14 βαθμούς!
Το Κρασνογιάρσκ, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σιβηρίας, είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ενισέι, που έχει δώσει και το όνομα του στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος…

Ναι, ναι και στην Σιβηρία παίζουν ποδόσφαιρο με το Κρασνογιάρσκ να απέχει μόλις 4.131 χιλιόμετρα από την Μόσχα (την οποία ας θεωρήσουμε σημείο αναφοράς) και κάτι παραπάνω από τον Γκρόζνι… Για την ακρίβεια 4.847 χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο πόλεις κι αυτή την απόσταση διένυσε η Αχμάτ Γκρόζνι προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ενισέι το απόγευμα του Σαββάτου για το ρωσικό πρωτάθλημα.
«Τέτοιες αποστάσεις σε μια τόσο μεγάλη χώρα δεν είναι και τόσο περίεργο…» θα σκεφτεί κάποιος και έχει απόλυτο δίκιο. Μόνο που το περίεργο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το ταξίδι, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη η αναμέτρηση που έληξε εν τέλει ισόπαλη 1-1.
Την παραμονή του αγώνα η ανησυχία των αξιωματούχων της ρωσικής λίγκας ήταν έκδηλη και σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ενημερώθηκε ο κόσμος ότι η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα ήταν -14.1 βαθμοί Κελσίου.
«Αν παραμείνει σ’ αυτά τα επίπεδα θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά αν φτάσει στους -15 θα δούμε τι θα γίνει…», ειπώθηκε χαρακτηριστικά καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς αν το θερμόμετρο δείχνει -15 τότε μια ομάδα μπορεί να αρνηθεί να αγωνιστεί.

Ενισέι και Αχμάτ ζήτησαν να μεταφερθεί ο αγώνας σε κλειστίο γήπεδο, ωστόσο το αίτημα τους έπεσε στο κενό και περίπου μια ώρα πριν από την σέντρα ειδικό συνεργείο της μετεωρολογικής υπηρεσίας βρέθηκε στο κέντρο του γηπέδου (όπως και την παραμονή), το θερμόμετρο έδειξε -13.9 και οι δύο ομάδες βγήκαν για… ζέσταμα!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ