ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους στο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Άργους-Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους στο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Άργους-Μυκηνών
Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας και με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων πραγματοποίησε δράση με ωφελούμενους τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του Κ.Α.Π.Η. δήμου Άργους-Μυκηνών.
Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Εποχική γρίπη: εμβολιασμός και αντιμετώπιση» και σκοπός της ήταν να ενημερώσει τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. για τα μέτρα πρόληψης της εποχικής γρίπης, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα άτομα του οικείου περιβάλλοντός τους. 
Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των ομάδων υψηλού κινδύνου νόσησης από γρίπη, όπως είναι τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, τα παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των 6 μηνών και οι ενήλικες που παρουσιάζουν βρογχικό άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, δρεπανοκυτταρική νόσο και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, χρόνια νεφροπάθεια ή νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα, οι εγκυμονούσες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης, οι λεχωΐδες και οι θηλάζουσες, τα άτομα με παχυσαρκία βαθμού ΙΙΙ (ΒΜΙ >40 Kg/m2), τα παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια, τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη, οι κλειστοί πληθυσμοί (σπουδαστές, νεοσύλλεκτοι κ.ά.), το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι λοιποί εργαζόμενοι υπηρεσιών υγείας, επαγγελματίες όπως κτηνίατροι, πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.
Η δράση περιελάμβανε εμπλουτισμένες εισηγήσεις όσον αφορά:

- Τι είναι η γρίπη;

- Πώς μεταδίδεται η γρίπη;

- Για πόσες ημέρες ένα άτομο που έχει τη γρίπη μπορεί να τη μεταδώσει σε άλλους;

- Ποια είναι τα συμπτώματα και πόσο διαρκούν;

- Ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν;

- Ποιες είναι οι επιπλοκές και ποια άτομα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου;

- Πώς μπορώ να διακρίνω αν έχω γρίπη ή κοινό κρυολόγημα;

- Πότε παρατηρείται στη χώρα μας η έξαρση της γρίπης;

- Πώς γίνεται η διάγνωση και τι πρέπει να κάνω αν αρρωστήσω;

- Πώς θεραπεύεται η γρίπη και αν υπάρχουν φάρμακα;

- Πώς χορηγούνται τα φάρμακα και ποια είναι η δράση τους;

- Πώς μπορώ να προστατευθώ από τη γρίπη;

- Πότε πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης;

- Θα πρέπει να γίνετε επαναληπτική δόση εμβολίου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου;

- Γιατί πρέπει να κάνω το εμβόλιο κάθε χρόνο;

Ø Πώς η γρίπη μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

- Πώς το στρες επιδρά στο σώμα, προκαλώντας συμπτώματα κοινά με τη γρίπη;

- Να ακολουθούμε τις ιατρικές οδηγίες και να δίνουμε προτεραιότητα στην ψυχική μας υγεία όταν πάσχουμε από γρίπη.
Όλα τα παραπάνω ζητήματα παρουσιάστηκαν από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Χ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Β. Γιαννακοπούλου, σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κ. Α. Πατεροπούλου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων. Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. και επίλυση αποριών.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων ευχαριστούν θερμά την Κοινωνική Λειτουργό του Κ.Α.Π.Η. κ. Βοναπάρτη, καθώς και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού κ. Τζαβέλλα για τη φιλοξενία στους χώρους του Κ.Α.Π.Η.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ






ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ