ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου στην έκθεση – αφιέρωμα του Γιάννη Τσεκλένη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:47:00 μ.μ. | |
Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου στην έκθεση – αφιέρωμα του Γιάννη Τσεκλένη
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου επισκέφτηκαν την έκθεση – αφιέρωμα στον Έλληνα δημιουργό Γιάννη Τσεκλένη, που παρουσιάστηκε στο Φουγάρο, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και διήρκεσε από τις 7 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2018.


 Η έκθεση εστιάζει στο έργο του σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του, ξεκινώντας από το 1965, όταν λανσάρει την πρώτη του συλλογή καταλήγοντας στο 1991 με την οριστική του αποχώρηση από τον κόσμο της μόδας
Η δημιουργική πορεία του Γιάννη Τσεκλένη ταυτίζεται με το πέρασμα της ίδιας της Ελλάδας από την «εποχή της αθωότητας» της δεκαετίας του ’60 με την ανάταση και το glamour της εποχής αυτής, σε μια σκληρή ενηλικίωση με το όνειρο μιας βιομηχανικής επανάστασης που συντρίβεται και μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα να γίνει υπολογίσιμος παράγοντας στο διεθνή χώρο της μόδας. Το όνομά του συνδέεται με την άνοδο και την πτώση της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και της εγχώριας βιομηχανίας μόδας, αφού υπήρξε κυρίως σχεδιαστής υφασμάτων.
Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Τσεκλένη για την ευγενική υποδοχή που μας επιφύλαξε και την κ. Φλορίκα Κυριακοπούλου, την κ. Νικολέτα Ραφηλίδη και τον κ. Νίκο Τσαγκαρέλη για την ζεστή φιλοξενία στο χώρο του Φουγάρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ