ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

3 Μαρτίου 2019 ο "6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. | | |
3 Μαρτίου 2019 ο "6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου"
 Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 5.500 εγγεγραμμένους δρομείς και με ιδιαίτερα αύξηση των εγγεγραμμένων στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο δρόμο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 5ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου. 

Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή αλλά ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στα 5 χλμ. όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Τα παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και των Special Olympics  έδωσαν δυναμικά το παρών στα 2,5 χλμ. ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το 2018 με βάση τις δηλώσεις εγγραφής συμμετείχαν από το εξωτερικό δρομείς από 33 χώρεc! 

Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 5 ετών, η Διοργάνωση με τις παράλληλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μουσικές και ιατρικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως Θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου, την τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2018 η "Ένωση ξενοδόχων Ναυπλίου εξέδωσε δελτίο τύπου. για τις αυξημένες κρατήσεις στο ξενοδοχεία τις ημέρες διεξαγωγής της Διοργάνωσης οι οποίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα με την πληρότητα να ανέρχεται στο 80-100%.Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου δεν είναι λοιπόν, μόνο ένα αθλητικό γεγονός υψηλότατων προδιαγραφών, είναι μία πρωτοποριακή Διοργάνωση και η μόνη στην Ελλάδα που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα τόσο πολύπλευρο και μεγάλο πολιτιστικό γεγονός Ενδεικτικό για το 2018 ο Μαραθώνιος Ναυπλίου εμπλουτίστηκε με τα εξής στοιχεία: 

-Για μία ακόμα φορά την Διοργάνωση λάμπρυνε με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με πάνω από 100 Ευέλπιδες, εορτόζοντας παράλληλα με τον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου και τα 190 χρόνια της λειτουργίας της από την ίδρυση της. 

-Η Φλόγα του Μαραθωνίου που είχε παραληφθεί κατά ταν διάρκεια της τελετής αφής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, μεταφέρθηκε από τους Ευέλπιδες με λαμπαδηδρομία και άναψε τιμητικά και συμβολικό τον Βωμό μπροστά στο πολεμικό μουσείο Ναυπλίου. 

-Για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα εντάχθηκε η Αρχαιολογική διαδρομή του Δήμου Ναυπλιέων: Τίρυνθα- Δενδρά- Μιδέα. Ο Δήμος Ναυπλιέων με αφορμή το πρόγραμμα ξεναγήσεων του Μαραθωνίου Ναυπλίου δημιούργησε μια νέα πολιτιστική διαδρομή σε τρία σημοντικότατα αλλά με μικρότερη επισκεψιμότητα μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων προκειμένου να προβληθούν τουριστικά. 

-Την παραμονή του αγώνα οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο με την καθιέρωση πλέον της ,Μαραθώνιας Νύχτας Εκπτώσεων.

-Τέλος, γιο πρώτη φορά έγινε σημαντική παρέμβαση με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και ουσιαστικής αξιοποίησης του μεγάλου όγκου απορριμμάτων που δημιουργούνται την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων, ενεργοποιώντας πρόγραμμα ανακύκλωσης! 

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.ΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, τον ΣΕΓΑΣ την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με την οργανωτική υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvaτd και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και της ΑΙΜS.

Η Διοργάνωση προγραμματίζεται για τις 3 Μαρτίου 2019.

Η προσέλευση των αθλητών αναμένεται να είναι μεγάλη σε όλα τα αγωνίσματα. Η Διοργάνωση θα τραβήξει τα βλέμματα χιλιάδων Θεατών και συνοδευτικών προσώπων. 

Λειτουργία Κέντρου Εγγραφών
ΦΟΥΓΑΡΟ 

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 17:00 - 20:00 (μόνο για τα Σχολεία) 

Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
11:00 -19:00 

Γραμματεία Αγώνα στον χώρο της εκκίνησης Πλατεία Δημαρχείου την  Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
07:30 - 11:30

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Προπονητικό Πρόγραμμα για τους δημότες του Ναυπλίου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard.

Πρόγραμμα Επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και στο Ιστορικό Ναύπλιο. Εορταστικό Πρόγραμμα «Μουσικές στις πλατείες». 

Δράσεις Υγείας 

«Μαραθώνιο Νύχτα Εκπτώσεων» σε συνεργασία με τον εμπορικό Σύλλογο 

Pasta Ραrtγ στο ΦΟΥΓΑΡΟ Λαμπαδηδρομιά 

Αγώνας Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 

Εκκίνηση Μαραθωνίου 09:00 
Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου 09:00 
Εκκίνηση 5 κλμ. 13:00 
Εκκίνηση 2,5 χλμ. 14:00 
Απονομές 12:00 — 14:00





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ