ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Άγνωστες πτυχές 6 αιώνων στην παρουσίαση της ιστορικής μελέτης "Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία 1212 – 1822" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. | |
Άγνωστες πτυχές 6 αιώνων στην παρουσίαση της ιστορικής μελέτης "Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)"
 Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018  ο  Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ διοργάνωσε εκδηλωση παρουσίασης της ιστορικής μελέτης ΄΄Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)΄΄ που συνέγραψε ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.


 Ο συγγραφέας ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, ΄΄απολαμβάνοντας την χαρά της ιστορικής μάθησης για την αναζήτηση της οποίας ανεξίτηλα τον σημάδεψε η ευλογημένη γενέθλια πολιτεία΄΄ όπως ο ίδιος αναγράφει στο σύντομο βιογραφικό του.
Στο βιβλίο του ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος μελετά την Ιστορία του Ναυπλίου μιας συγκεκριμένης εποχής – της περιόδου των 610 χρόνων που η πόλη τελούσε συνεχώς υπό την εναλλασσόμενη κυριαρχία των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων.
Οι πηγές στις οποίες στηρίζεται η μελέτη, η γάργαρη γλώσσα του Δημήτρη Κ. Οικονομόπουλου και η πλοκή άγνωστων γεγονότων που έλαβαν χώρα σε μια σκοτεινή για την πόλη του Ναυπλίου εποχή κατατάσσουν το βιβλίο στα σημαντικά συγγράμματα που αποτελούν παρακαταθήκη για το Ναύπλιο.
Η έκδοση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλίου και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄, στους οποίους και θα πρέπει να αποδοθούν ευχαριστίες για τις ευαισθησίες τους και την αρωγή τους.
Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου ΝΑΥΠΛΊΟΥ "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντηδέας και ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ηταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, και ο αρχαιολόγος Χρήστος Πιτερός.
Χαιρετισμό απηύθυναν, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ενώ παρευρέθηκαν,ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σαρρής, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κώστας Ρούτουλας κα.
"Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ αισθάνεται υπερήφανος γιατί προσθέτει στην ιστορική αλήθεια μια μελέτη που ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά το παρελθόν στον χώρο που ζούμε" τόνισε κατα την αποφωνηση του ο Πρόεδρος του "Παλαμήδη" κος Σπαντηδέας

Δείτε παρακάτω σε βίντεο από την ζωντανή μετάδοση των Αργολικών Ειδήσεων της παρουσίασης της ιστορικής μελέτης ΄΄Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)΄΄ :
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ