ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ξύπνησαν μνήμες 96 χρόνια μετά στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ στη Νέα Κίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:23:00 μ.μ. | | |
Ξύπνησαν μνήμες 96 χρόνια μετά στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ στη Νέα Κίο
 Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ διοργανώνσε εκδήλωση για τις παραμέτρους της προσφυγικής δοκιμασίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Κίου στην Αργολίδα.
Η Κίος της ρωμαλέας ρωμιοσύνης κατοικούνταν το 1922 από 12.000 Έλληνες σε συνολικό πληθυσμό 15.000.Έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας των μεγάλων νηπτικών οριζόντων,με σφριγηλή πολιτιστική και εμπορική ζωή,επίνειο της Προύσας.Και μετά η καταστροφή,η οδύνη του ξεριζωμού,η μετεγκατάσταση στη Νέα Κίο της Αργολίδας. 
Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ,εμμένοντας στην πεποίθηση ότι επανεγγράφοντας στη λα'ι'κή συνείδηση τις ιστορικές μνήμες, ενισχύει την ελευθερόφρονα αντίσταση στην πραγμοποίηση της ζωής μας.
Κεντρικός εισηγητής ήταν ο δικηγόρος και πρώην δήμαρχος του Δήμου Νέας Κίου Γιώργος Μανινής, με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή: 96 χρόνια μετά». 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δημαρχος Άργους Μυκηνων Δημήτρης Καμπόσος και οι Ενωσίτες της περιοχής, όπως οι Ηλίας και Θύμιος Χατζηγεωργίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ