Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Προστέθηκε μια βουλευτική έδρα στην Αχαϊα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 π.μ. |
Προστέθηκε μια βουλευτική έδρα στην Αχαϊα
Με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διαμορφώνεται ο νέος εκλογικός χάρτης της χώρας βάσει του νόμου για την κατάτμηση της Β' Αθήνας, αλλά και των στοιχείων του πληθυσμού που προέκυψαν από την απογραφή.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξανδρος Χαρίτσης, είχε διαβιβάσει για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχεται ανακατανομή των βουλευτικών εδρών.

Σύμφωνα με το περιχόμενο του σχεδίου η Β΄ Αθηνών σπάει στα τρία, αλλά οι έδρες παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή 44. Αναλυτικότερα, η Β΄ Αθηνών σπάει σε Βόρειο Τομέα με 15 έδρες, σε Δυτικό Τομέα με 11 έδρες και Νότιο τομέα με 18 έδρες. Ακόμη, ο νόμος Αττικής, σπάσει στα δύο, σε Ανατολική Αττική με 10 έδρες και Δυτική Αττική με 4 έδρες (σύνολο 14). Μέχρι τώρα οι έδρες στην Αττική ήταν 15.

Παράλληλα, η μία έδρα της Αττικής πήγε στο νομό Αχαΐας και οι έδρες του από 8 γίνονται 9, ενώ το σύνολο των βουλευτικών εδρών σε όλη την επικράτεια παραμένει στις 288, όπως παραμένουν στις 25 και οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, η κατανομή των εδρών έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ