ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Εργοδότης πήγε στο σπίτι εργαζόμενης και πήρε πίσω το δώρο Χριστουγέννων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. |
Εργοδότης πήγε στο σπίτι εργαζόμενης και πήρε πίσω το δώρο Χριστουγέννων
Απίστευτα φαινόμενα με εργοδότες που καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων και το ζητούν πίσω από τους εργαζόμενους, καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με καταγγελίες.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων, υπήρξε ακόμη και περίπτωση που υπάλληλος και επιχειρηματίας πήγαν μαζί στο ΑΤΜ για να γίνει η ανάληψη των χρημάτων και να επιστραφεί άμεσα στον πρώτο το χρηματικό ποσό που κατέθεσε!

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Γιάννης Μανωλικάκης, μίλησε για φαινόμενα που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα και για περιπτώσεις που αποτελούν την πιο τρανταχτή καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Γίνονται δε γνωστά μετά την περίοδο των γιορτών και όταν πια τα θύματα έχουν χάσει και το δώρο που δικαιούνται και πολύτιμο χρόνο για τη διεκδίκηση του. Υπό το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, οι εργαζόμενοι που υποκύπτουν στις επιταγές των εργοδοτών τους σπάνια προβαίνουν σε επίσημη καταγγελία.

«Γνωρίσαμε περιπτώσεις συναδέλφων που πήγανε στο ΑΤΜ μαζί με κάποιους απ’ τους εργοδότες .Γνωρίσαμε ακόμη και περίπτωση αλλοδαπής που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της ο εργοδότης και της είπε φέρε μου τα χρήματα του δώρου πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στον κλάδου του επισιτισμού παρατηρήθηκε το φαινόμενο, ο εργοδότης να ζητάει όχι από έναν εργαζόμενο, αλλά από το σύνολο του προσωπικού, να του επιστρέψουν το ποσό που κατέθεσε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Έτσι ο ίδιος φαινόταν νόμιμος και ταυτόχρονα κερδισμένος αφού επί της ουσίας δεν έδωσε ούτε ευρώ ως δώρο στους εργαζόμενους του.

«Οι καταγγελίες δυστυχώς που έχουν γίνει, γίνονται μετά που θα περάσουν οι γιορτές και τα χρήματα έχουν έχουν δοθεί ήδη πίσω. Οι πιέσεις και η τρομοκρατία στην αγορά εργασίας είναι τεράστια μπροστά στο φόβο την ανεργίας αλλά από την άλλη κανένας συνάδελφος δε πρέπει να επιστρέφει δεδουλευμένες αποδοχές», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Μάλιστα, προέτρεψε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που πέφτουν θύματα τέτοιων συμπεριφορών να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας ή στα πρωτοβάθμια σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, καταγγέλλοντας τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να μην επιστρέφουν το δώρο. Είναι κόπος δικός τους και είναι κρίμα να το χάνουν απ το οικογενειακό τους εισόδημα», σημείωσε ο κ. Μανωλικάκης.

Όπως αναφέρει το neakriti, το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στους οποίους είτε δεν καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, είτε καταβληθεί και ζητηθεί να επιστραφεί, να απευθυνθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία ή στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλλουν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το δώρο Χριστουγέννων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ