ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
Η Υφυπουργός προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα –Σιδηρόπουλου, συναντήθηκε κατόπιν πρόσκλησής της με τον Διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Γυθείου Κωσταντίνο Γραφάκο.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού.

Όπως τονίζει το υπουργείο στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις εθελοντισμού της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου αποδεικνύοντας ότι στην περιφέρεια ήδη το πυροσβεστικό Σώμα πάντα σε συνεργασία και με άλλους συναρμόδιους φορείς κτίζει τον εθελοντισμό όποιος επιδρά στην πρόληψη ,στην αντιμετώπιση συμβάντων αλλά και στην οικονομία.

-Και φέτος, στην Τρίπολη, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι, ταξιδεύει, κάθε μέρα, στους δρόμους για τους μικρούς και τους μεγάλους. Αφετηρία είναι η πλατεία Πετρινού.

-Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με την #ομάδαReady, ιδιωτικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο, με τίτλο: «Tο ψηφιακό marketing & τα social media». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

-Σεμινάριο με τίτλο: “ Νέες τάσεις, τεχνολογίες και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα ” διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, στις 13:30 το μεσημέρι, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

-Μία νεαρή Λάκαινα η Αιμιλία Ρηγάκου απέσπασε το πρώτο βραβείο σε ερευνητική διάσκεψη που έγινε πόλη Σπλιτ της Κροατίας, όπου απέδειξε ότι συστατικό του παρθένου ελαιολάδου που συνδέεται με την αντιυπερτασική του δράση και προστέθηκε στην μακρά λίστα χρυσών ιδιοτήτων του προϊόντος.

-Ύποπτα σκευάσματα- τρόφιμα τα οποία έχουν ήδη σταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις εντοπίστηκαν στην δασική θέση Στέρνα Αγριάνων του Πάρνωνα σύμφωνα με δημοσίευμα του Λακωνικού τύπου έχουν ενημερωθεί οι αρχές από τον κυνηγετικό σύλλογο Σπάρτης . Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγέλλουν οτιδήποτε διαπιστώσουν ότι είναι ύποπτο κατά την κρίση τους.

-Το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους 12 οπλίτες του ΚΕΕM που είχαν χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στον Καραβά Λακωνίας το 1972 τελέστηκε από τον μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης κύριο Ευστάθιο.

-Εντυπωσιακές ελληνικές αρχαιότητες ευρήματα σημαντικών ανασκαφών στις Μυκήνες ταξίδεψαν στην Έκθεση Βάδη της Γερμανίας πρόκειται για την περιοδική έκθεση Μυκήνες ο μυθικός κόσμος του Αγαμέμνονα η οποία συνδιοργανώθηκε από το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού και το κρατικό μουσείο της Βάδης.

-Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις έξι το απόγευμα .

-Το βιβλίο του με τίτλο τόπος μας και οι άνθρωποι του θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης Σπανός τέως πρόεδρος της κοινότητας Ίσθμιων Κορινθίας στις 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο κέντρο της περιοχής .πρόκειται για ένα βιβλίο με την ιστορία της κοινότητας.

-Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνουν αύριο οι εργαζόμενοι στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας. η αιμοληψία θα γίνει από κινητή μονάδα το νοσοκομείο της πόλης και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

-Τμήματα μελών ανθρώπινου σώματος σε προχωρημένη σήψη βρέθηκαν σε ορεινή περιοχή των Λαγκαδίων Αρκαδίας. Το υλικό έχει σταλεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία και αναμένεται το πόρισμα.

-Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος της Τρίπολης από 1 έως 15 Δεκεμβρίου. Η αιμοληψία γίνεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο , στις 13 του μήνα θα γίνει στο ιατρείο του δημαρχείου.

-Σύσκεψη με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε από την καταστροφή της φετινής παραγωγής μανταρινιών στην Αργολίδα και για την αναζήτηση τρόπων αποζημιώσεις των αγροτών έγινε στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Συμμετείχαν ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές , εκπρόσωποι των ομάδων των παραγωγών, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος χειβιδόπουλος, οι βουλευτές Γιάννη Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης .

Ηδη ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έδωσαν τις πρώτες κατευθύνσεις προκειμένου να προχωρήσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι διαδικασίες του προγράμματος για την αποζημίωση των παραγωγών.

Σύνταξη : Δέσποινα Αρσένη
Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ