ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Γεννήθηκε το πρώτο παιδί στην ιστορία από μήτρα νεκρής γυναίκας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. |
Γεννήθηκε το πρώτο παιδί  στην ιστορία από μήτρα νεκρής γυναίκας (βίντεο)
Βραζιλιάνοι γιατροί έφεραν στον κόσμο το πρώτο παιδί μέσα από μεταμοσχευμένη μήτρα γυναίκας που απεβίωσε.Περίπου 12 παιδιά έχουν γεννηθεί από μεταμοσχευμένη μήτρα, αλλά όλες προέρχονταν από ζωντανές δότριες.


Η πρώτη αυτή γέννηση ανοίγει νέους δρόμους στη μάχη κατά της γυναικείας στειρότητας αλλά φουντώνει εκ νέου τον διάλογο για τα όρια ηθικής της επιστήμης.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως γεννήθηκε το πρώτο παιδί από νεκρό δότη στην ιστορία» λέει ο καθηγητής γυναικολόγος Τομάσο Φαλκόνε.

Η γέννησης πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Σάο Παολό αλλά μόλις τώρα δημοσιοποιήθηκε καθώς οι προηγούμενες 10 απόπειρες είχαν αποτύχει.

«Περιμένου πως αυτά τα χρόνια θα έχουμε περισσότερες τέτοιες γεννήσεις και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την έρευνά μας σε πολύ περισσότερους ασθενείς» λέει ο επικεφαλής της ομάδας που έκανε την επέμβαση, Ντάνι Άιζενμπεργκ.

Η γυναίκα που γέννησε είναι μία 32χρονη που είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα. Το μόσχευμα προήλθε από 45χρονη μητέρα τριών παιδιών που πέθανε από εγκεφαλικό.
Πηγή: gr.euronews.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ