ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ναυπλίου στην έκθεση έργων του ζωγράφου Θεόφιλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Επίσκεψη του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ναυπλίου στην έκθεση έργων του ζωγράφου Θεόφιλου
Την Παρασκευή το βράδυ 14 Δεκεμβρίου 2018 το Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου επισκέφθηκε την έκθεση με τα έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου που βρίσκονται στο παλιό νεοκλασικό κτίριο της Άλφα Τράπεζας Ναυπλίου, το οποίο έχει μετατραπεί σε Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο. 

Η Alpha Bank έχει ενεργό συμμετοχή στη διάσωση και διάδοση του ελληνικού πνεύματος και στην πολιτιστική ζωή της χώρας με την υποστήριξη ανάλογων δραστηριοτήτων. Επί σειρά ετών εκδηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την Τέχνη και τον Πολιτισμό όχι μόνο μέσω οικονομικής υποστήριξης ανάλογων γεγονότων, αλλά και μέσω των προγραμμάτων και των Συλλογών της.
Διαθέτει μία πλούσια και σημαντική συλλογή έργων νεοελληνικής τέχνης και στα πλαίσια αυτά έχει οργανώσει στο Ναύπλιο την έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρος με τίτλο: "Ο Ζωγράφος Θεόφιλος", από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Μάϊο του 2019. Η έκθεση περιλαμβάνει έξι ειδικές, τρισδιάστατες κατασκευές που αναπαριστούν τα έργα του Θεόφιλου που ανήκουν στη Συλλογή της Τράπεζας. Οι κατασκευές αυτές πλαισιώνονται από διάφορα στοιχεία, από τη σύνθεσή τους, όπως αντικείμενα, εργαλεία και φορεσιές, που ανήκουν στη Συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Παπαντωνίου που έχει έδρα το Ναύπλιο.
Η αποτοιχισμένη τοιχογραφία που απεικονίζει τον Οδυσσέα, επίσης από τη Συλλογή της Τράπεζας, εκτίθεται χωριστά, μαζί με ένα κείμενο σχετικό με τις τοιχογραφίες του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ειδικός μουσειοπαιδαγωγός και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τους ξεναγεί η φιλόλογος κ. Ιωάννα Μαυριά, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Τράπεζας.

Ο ζωγράφος Θεόφιλος άλλαξε τη νεοελληνική ζωγραφική. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαυριά για την ωραία ενδιαφέρουσα ξενάγηση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ