ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Φιάσκο η υπόθεση Ριχάρδου; Καταρρέει το κατηγορητήριο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:39:00 μ.μ. | |
Φιάσκο η υπόθεση Ριχάρδου; - Που την πάτησε η αστυνομία
Σε φούσκα κινδυνευει να εξελιχθεί η υπόθεση Ριχάρδου καθώς καταρρέει η βασική κατηγορία της λαθρεμπορίας πάνω στην οποία στηρίζεται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οι κατηγορίες που απομένουν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές χθες 3 Δεκεμβρίου έφτασε στο γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση απάντηση σε ερώτημα που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Οικονομικών από το οποίο προκύπτει η εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία δεν υπόκειται σε φόρους και δασμούς και μόνη υποχρέωση του εξαγωγέα είναι να αποδείξει τη νομιμότητα της κατοχής.

Έτσι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χθες αφέθηκαν 23 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια διαφθοράς μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης.

Σήμερα το πρωί οι δικηγόροι των οκτώ προφυλακισμένων υπέβαλλαν αίτημα αποφυλάκισης καθώς έχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο και το αίτημα ενδεχομένως να γίνει αποδεκτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαρχής οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έθεταν θέματα σαθρότητας της κατηγορίας λαθρεμπορίας λόγω της συμφωνίας τελειωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία αλλά και του άρθρου 157 ν. 2960/2001 για τη λαθρεμπορία που ορίζει ότι η πράξη της λαθρεμπορίας προϋποθέτει απώλεια δασμών, φόρων και επιβαρύνσεων είτε για το ελληνικό δημόσιο είτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες η υπόθεση Ριχάρδου κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μεγάλο φιάσκο για τις διωκτικές και δικαστικές αρχές με πολιτικές προεκτάσεις δεδομένων των δηλώσεων του πρωθυπουργού όπου από το βήμα της Βουλής μίλησε για μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας προσθέτοντας πως αναφέρεται «σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο “Ριχάρδος”, που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία, και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».

Νίκος Καρούτζος
Πηγή: bankingnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ