ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Ναύπλιου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | |
Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Ναύπλιου
Χτες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων πλειοψηφικά ενέκρινε την οικονομοτεχνική μελέτης του έργου: «Ανάπλαση τμημάτων περιοχής Βραχατέικα», ανοίγοντας τον δρόμο στην Δημοτική Αρχή για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής του ιστορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην πεζοδρόμηση και αναβάθμιση της περιοχής μελέτης και περιλαμβάνει την πλακόστρωση της, την επισκευή των μαρμάρινων ή τσιμεντένιων σκαλοπατιών στις δρομόσκαλες, την επισκευή ή συμπλήρωση των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων ή λυμάτων, την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων και κατασκευών.

Η πλακόστρωση τόσο στους δρόμους όσο και στην πλατεία θα είναι ενιαία υψομετρικά . Ενδεικτικά ορισμένες εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής:

κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση επιπλέον σωλήνων για μελλοντική υπογειοποίηση άλλων ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων, αφαίρεση μαρμάρινων σκαλοπατιών και επανατοποθέτηση, διάστρωση της περιοχής με θραυστό υλικό και οπλισμένο σκυρόδεμα, επισκευή δρομόσκαλων από τσιμέντο με έγχρωμη τσιμεντοκονία, επίστρωση με μάρμαρα σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο, διαμόρφωση προσεγγίσεων και οδεύσεων ΑμεΑ. καθαίρεση παλαιών φωτιστικών, τοποθέτηση νέων επιτοιχίων φωτιστικών σύμφωνα με εγκεκριμένη φωτομετρική μελέτη, καθαρισμός, σήμανση ανάδειξη και φωτισμός διατηρητέων κρηνών, μεταφορά αγάλματος Αγγέλου Τερζάκη, τοποθέτηση μαρμάρινων πινακίδων στα κτίρια με ιστορικά ενδιαφέροντα στοιχεία και λοιπές εργασίες. Η συνολική επιφάνεια της επέμβασης είναι περίπου 3.000 τ.μ. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής του παραπάνω έργου προσδιορίζεται σε 18 μήνες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος «ο Δήμος Ναυπλιέων προχωρά σταθερά σε μια αναπτυξιακή πορεία. Στόχος μας είναι να καταστεί ο δήμος μας ένας τουριστικός, πολιτιστικός προορισμός διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Δρομολογούμε έργα, στα Βραχατέικα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ναυπλίου, παράλληλα διαχέουν κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και δημιουργούν θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Κάθε μέρα παλεύουμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την καλύτερη επόμενη μέρα των δημοτών μας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ