Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |
Επίσκεψη του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), Πάνος Κορφιάτης, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου το Ναύπλιο και το τοπικό τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ συναντήθηκε με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κορφιάτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους προϊσταμένους των δύο τμημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Σ.ΕΠ.Ε. στην υλοποίηση του έργου του, χαρακτηρίζοντας πολύ θετικό τον απολογισμό της δράσης των δύο υπηρεσιών. 
Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη νομική προστασία των Επιθεωρητών αλλά και στην ενίσχυση του Σώματος με προσωπικό, τόσο μέσω του ΑΣΕΠ όσο και μέσω της κινητικότητας στο Δημόσιο. 
Ο κ. Κορφιάτης ενημέρωσε, παράλληλα, για την εγκύκλιο που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Εργασίας για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων διανομέων, τονίζοντας ότι αυτή θα θέσει σε μία συγκεκριμένη και αυστηρή διάσταση ζητήματα που αφορούν τη συντήρηση του εξοπλισμού εργασίας και την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, που υποχρεούνται, από το νόμο να παρέχουν οι εργοδότες. 

Τέλος, στη συνάντηση με τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας τέθηκε επί τάπητος ο κοινός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πραγματοποίηση αποτελεσματικότερων ελέγχων σε όλο τον νομό και όλο το εύρος των επιχειρήσεων. 
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ