Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Εξερράγη ηφαίστειο στο Μεξικό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. |
Εξερράγη ηφαίστειο στο Μεξικό (βίντεο)
Η φύση μας κάνει να υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο της δύναμής της. Ηφαίστειο εξερράγη τα ξημερώματα κοντά στο Μεξικό. Φόβος έχει προκληθεί στους πολίτες.


Τα ξημερώματα της Κυριακής εξερράγη το ενεργό ηφαίστειο Popocatepetl. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από την Πόλη του Μεξικού και με ύψος 5.426 μέτρα είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στο Μεξικό. Φωτογραφίες και βίντεο.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεξικό μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Popocatepetl, τα ξημερώματα της Κυριακής (16.12.2018). Το Popocatepetl βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από την Πόλη του Μεξικού και με ύψος 5.426 μέτρα είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στο Μεξικό.

Κατά την έκρηξη, το ενεργό ηφαίστειο απελευθέρωσε στην ατμόσφαιρα στάχτες που έφτασαν σε ύψος δύο χιλιομέτρων, προκαλώντας ταραχή στους κατοίκους των γειτονικών χωριών.
Το σύννεφο του καπνού κινείται με βορειοανατολική κατεύθυνση με τους κατοίκους των γειτονικών χωριών να βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά την αρχική αναστάτωση.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν εκτός της ευρύτερης περιοχής που σημειώθηκε η έκρηξη. Αντίστοιχα, για όσους βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να αναλάβουν μέτρα πρόληψης για πιθανή πτώση τέφρας.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από την έκρηξη ηφαιστείου Όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, σημειώθηκε μία ισχυρή έκρηξη με μάγμα να ρέει από τον κρατήρα του ηφαιστείου.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ