ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Νέα παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα έργα του Αναβάλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 μ.μ. | |
Νέα παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα έργα του Αναβάλου
Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του έργου του Αναβάλου, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα τις μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην επέκταση του Αναβάλου προς Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, και Ερμιονίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης του αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου και δεδομένων των μεγάλων και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων που συνεχίζουν να παρατηρούνται, με την παρούσα Επίκαιρη Ερώτηση ζητώ να πληροφορηθώ τους λόγους των καθυστερήσεων αυτών και το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων επέκτασης του δικτύου του Αναβάλου αφενός προς Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, και αφετέρου προς Ερμιονίδα.

Επισημαίνεται ότι:

- Σε ό,τι αφορά την επέκταση προς Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι και Φίχτια ακόμη εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 7,8 εκ. ευρώ.

- Σε ό,τι αφορά την επέκταση προς Ερμιονίδα, της οποίας τα τεύχη δημοπράτησης ήταν έτοιμα ήδη από το τέλος του 2014, στην τελευταία σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, και με δεδομένη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Τρίπολη για συνέχιση των διαδικασιών υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, αναφερόταν ότι προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το εν λόγω έργο, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 ήταν η 31/10/2018.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Γιατί καθυστερεί το έργο επέκτασης του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια και πότε θα δημοπρατηθεί.

2. Πότε θα δημοπρατηθεί το έργο επέκτασης του Αναβάλου σε Ερμιονίδα και αν εντάχθηκε μέχρι τις 31/10/2018 στη δράση 4.3.1.».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ