ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας απέτισε φόρο τιμής στον Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. | |
Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας απέτισε φόρο τιμής στον Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor στα πλαίσια διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Σλοβένος Πρόεδρος στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 12:45 μ.μ. πραγματοποιήθηκε τελετή αποκαλυπτηρίων μαρμάρινης τιμητικής επιγραφής προς τιμήν του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor.
Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  σε ανάμνηση των δεσμών του Κυβερνήτη με την πόλη Capo d’ Istria, αφού η οικογένεια Καποδίστρια (Capo d’ Istria) εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα από τις Δαλματικές Ακτές τον 14ο αιώνα και το ακρωτήριο Ίστρια, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας, το οποίο μετέχει στο Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" μαζί με την  Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Αίγινα και την Λευκωσία στην Κύπρο.

Tα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στον χώρο έμπροσθεν του Οθωμανικού Χαμάμ, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα, τόπο όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας άφησε την τελευταία του πνοή από τα φονικά βόλια των Μαυρομιχαλέων.
Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην κεντρική ομώνυμη πλατεία της Αργολικής Πρωτεύουσας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ