Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Υπάρχει ο πραγματικός «Πλανήτης των Πιθήκων» σε απομονωμένο νησί (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. |
Υπάρχει ο πραγματικός «Πλανήτης των Πιθήκων» σε απομονωμένο νησί (βίντεο)
Η ταινία «Ο Πλανήτης των Πιθήκων» τόσο του 1968, όσο και το remake της το 2001 ήταν επιστημονικής φαντασίας. Φαίνεται όμως, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της Sun, οτι το όλο κόνσεπτ δεν είναι και τόσο εξωπραγματικό, καθώς η γενική ιδέα έχει κάποια βάση.


Και αυτό γιατί σε ένα απομονωμένο νησί στην Λιβερία, έχουν ελευθερωθεί περίπου 60 χιμπατζήδες που αποτέλεσαν αντικείμενο πειραμάτων για περίπου 40 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι το συγκεκριμένο μέρος έχει ονομαστεί «Monkey Island» από όσους ζουν στις γύρω περιοχές.
Ακόμα και όσοι τους πηγαίνουν καθημερινά φαγητό το κάνουν από απόσταση ασφαλείας… Είτε δηλαδή πάνω από την βάρκα, είτε βρισκόμενοι μέσα στο νερό του ποταμού Farmington, το οποίο οι συγκεκριμένοι χιμπατζήδες το φοβούνται.

Κάποιοι τουρίστες μάλιστα, παρά τους θρύλους που κυκλοφορούν ότι μπορούν να φάνε ζωντανούς ανθρώπους, πληρώνουν τους ντόπιους για να τους πάνε με βάρκες εκεί κοντά και να τους δουν. Ενημερώνονται όμως οτι αν προβούν σε κάποια περίεργη κίνηση, ενδεχομένως να κινδυνεύσει η ζωή τους.
Τα συγκεκριμένα θηλαστικά βρίσκονταν στα εργαστήρια της New York Blood Center στην Λιβερία από το 1974, όμως οι αντιδράσεις φιλόζωων ακτιβιστών, οδήγησαν στον τερματισμό του όλο πρότζεκτ.

Το διάστημα όμως που έμειναν εκεί προσβλήθηκαν εσκεμμένα με αρρώστιες όπως ηπατίτιδα ή ογκοκερκίαση, προκειμένου να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναπτύξουν εμβόλια για τους ανθρώπους.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ