ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Εικόνες ντροπής στο βρετανικό μουσείο με τα γλυπτά του Παρθενώνα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:07:00 μ.μ. |
Εικόνες ντροπής στο βρετανικό μουσείο με τα γλυπτά του Παρθενώνα
Νερό από γυάλινη οροφή του Βρετανικού Μουσείου στάζει μόλις λίγα εκατοστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα, όπως επιβεβαίωσε αυτοψία του ΣΚΑΪ.


Το νερό, αναφέρει ο σταθμός, στάζει ακριβώς δίπλα από τον κορμό της Ίριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα.

Οι υπεύθυνοι του λονδρέζικου μουσείου είχαν τοποθετήσει το πρωί της Παρασκευής απορροφητικά χαρτιά στο σημείο, καθώς και πλαστικές πινακίδες που προειδοποιούν για το ολισθηρό πάτωμα.

Προηγούμενες φωτογραφίες έδειχναν στο σημείο πλαστικά δοχεία για τη συλλογή του νερού που έσταζε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα και για το κατά πόσο υπάρχει ή υπήρξε κίνδυνος για τα γλυπτά, το Βρετανικό Μουσείο εξέδωσε γραπτή δήλωση: «Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σημειώνεται πάντως ότι την ώρα που εστάλη η δήλωση στον ΣΚΑΪ το νερό συνέχισε να στάζει.

Η δήλωση του Μουσείου προσθέτει: «Λαμβάνουμε τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής μας πολύ σοβαρά υπόψη, η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Η οροφή της αίθουσας Duveen μοιάζει να έχει διαβρωθεί και όχι μόνο στο σημείο από όπου βρίσκει δίοδο το νερό, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ