ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Το Ναύπλιο γιορτάζει τον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 μ.μ. | |
Το Ναύπλιο γιορτάζει τον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει το Σώμα του Λιμενικού και οι ναυτικοί τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο στο Ναύπλιο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου έγιναν στον ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος. Ο εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου π. Κυριακός ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εορτή του Αγίου και προσεύχεται γρήγορα να ανοίξει ο ναός και να τιμήσουν τον Άγιο στο ναό του.
Παρευρέθηκαν οι στρατιωτικές και τοπικές αρχές της πόλεως ,πλήθος κόσμου, ο βουλευτής Αργολίδος Ιωάννης Αδριανός,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης, η ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ναυπλιέων Κ. Ρούτουλας και Σ. Γαβρήλος κα.
Στην συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Πριν μερικά χρόνια ο ναός του Αγίου Νικολάου έκλεισε 300 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που οικοδομήθηκε το 1713 από τον προβλεπτή του ενετικού στόλου , τον Αυγουστίνο Σαγρέδο. Βάση διαφόρων στοιχείων από την απογραφή που έκαναν οι Ενετοί το 1696,υπήρχαν τρεις εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο ,πιθανόν όταν καταστράφηκαν από τον πόλεμο των Ενετών με τους Τούρκους για την διεκδίκηση της πόλης του Ναυπλίου η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναφτιάχτηκε και πάλι από τον Σαγρέδο .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ